Časopis za pokrajino Posavje
21.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ela Petan zmagala na 31. Grand Prix Croatia

Objavljeno: Ponedeljek, 23.01.2023    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20230121_145004
Ela Petan iz Fight Cluba Shony je na 31. Grand Prix Croatia, ki se je minuli vikend odvijal v Samoborju, osvojila zlato medaljo.

Na tekmovanju, ki velja za enega najmočnejših v tem delu Evrope, je nastopilo 1472 tekmovalcev iz 24 držav in je za mnoge države štelo kot zadnje izborno tekmovanje za nastop na mladinskem evropskem prvenstvu, ki se bo čez 14 dni odvijalo v Cipru. Ela je tik pred odhodom na EP pokazala zelo dobro pripravljenost, saj se je v štirih borbah pri mladinkah do 53kg, do najvišje stopničke prebila s skupnim točkovnim rezultatom 11:3.
20230121_145021

V prvem krogu je bila prosta, v drugem je premagala Majsecevo iz Hrvaške, v tretjem Mišovsko iz Makedonije, v polfinalu Seliverstovo iz Ukrajine in v velikem finalu še Tsanevo iz Bulgarije. V naslednjih dveh tednih, pred odhodom na Ciper, sledi še temeljita analiza nastopov, študij nasprotnic in nekaj korekcij na treningu. Na EP bo zaradi finančnih nezmožnosti kluba žal potovala brez klubskega trenerja, saj jo prihahajoči vikend čakajo še priprave reprezentance, februarja pa poleg evropskega prvenstva še odprto prvenstvo Slovaške v Bratislavi in prva tekma svetovnega pokala v Fujairahu v Savdski Arabiji. Meseca marca prestopi v člansko kategorijo, kjer jo letos poleg svetovnih pokalov v kategoriji mlajših članic (Savdska Arabija, Španija, Hrvaška, Mehika, Italija), čakajo še tekmovanja Premier League (Maroko, Irska, Japonska) ter evropsko in svetovno prvenstvo (Španija, Madžarska). 

V Samoborju je nastopil tudi Dejan Debelak, a je bil Makedonec v prvem krogu kategorije mlajših članov do 75kg, tokrat žal boljši nasprotnik. 

Pred nami je pestro leto, saj nas čakajo pokalna tekmovanja v karateju in taekwondoju, boksarska liga ter vrsta reprezentančnih nastopov in mednarodnih tekmovanj. 

Vir: Fight Club Shony
« Nazaj na seznam
»