Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Eli zlato in bron, Tjaši in Ani bron v Bratislavi

Objavljeno: Nedelja, 18.07.2021    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
IMG_20210717_150144

Ela Petan na najvišji stopnički

Z velikim veseljem in ponosom se oglašamo iz Bratislave, od koder poročamo o novih vrhunskih dosežkih članic Fight Cluba Shony. Danes smo namreč nastopili na 41. Odprtem prvenstvu Slovaške, kjer smo v konkurenci 15 držav osvojili eno zlato in tri bronasta odličja.

Po osvojitvi zlate medalje na svetovnem pokalu v Poreču naša Ela Petan nadaljuje s svojimi vrhunskimi nastopi in vnovič je potrdila odlično pripravljenost pred prihajajočim mladinskim EP, ki bo čez mesec dni na Finskem. Ela je v Bratislavi nastopila v kategoriji mladink do 53 kg, kjer ji je žreb v prvem krogu namenil trenutno vodilno tekmovalko na svetovni WKF lestvici, Adelo Vlasakovo, nosilko treh zlatih medalj s svetovnih pokalov in aktualno viceprvakinjo sveta iz Čila.
IMG_20210717_142647

Bronasta Ana Sever (desno)

Po izjemno napetem in izenačenem boju je zmaga žal pripadla nasprotnici, v repasažu pa si je naša šampionka po zmagi nad Madžarko Lintzevo in Nemko Freudenbergovo zagotovila bron. Komaj 16-letna Ela je nato nastopila še v kategoriji U21, kjer sicer nastopajo tekmovalke med 18 in 20 letom starosti ter suvereno začela svoj zmagoviti pohod. Najprej je klonila Hrvatica Sulekova, nato Čehinja Vargova in v finalu še Slovakinja Bogarova. Glede na to, da je na tako močnem tekmovanju osvojila zlato medaljo v višji starostni kategoriji, nas o prihodnosti njenih vrhunskih dosežkov zagotovo ne rabi skrbeti.

Boj na stopničke je uspel tudi Tjaši Petković, v kategoriji U14 do 50 kg, kjer je bila v prvem krogu prosta, v drugem je premagala Slavikovo s 3:0, sledil je poraz z Zumerjevo, v boju za medaljo pa je bila uspešnejša od Ilavskove.
IMG_20210717_153615_edit_114752891624676

Z leve: Saša Petković, Ela Petan, trener Sašo Vaš, Tjaša Petković in Ana Sever


Pri kadetinjah nad 54 kg je odlično začela tudi Saša Petković, ki je v uvodnem boju premagala Dvorsko, v drugem pa klonila pred Hoxajevo, ki je izgubila v polfinalu in možnost repasaža je splavala po vodi. Saša je nastopila še v starejši kategoriji mladink nad 59 kg, kjer je osvojila odlično 5. mesto.

Uspeh deklet je dopolnila Ana Sever, ki je po treh srčnih in neusmiljenih bojih v kategoriji U21 nad 59 kg osvojila bronasto medaljo. Čast Slovenije je na zadnjem pripravljalnem turnirju pred MEP branila ekipa zgolj štirih deklet iz vrst Fight Cluba Shony, z osvojenimi štirimi odličji naših deklet pa je bila Slovenija med 15 nastopajočimi državami na tekmovanju uvrščena kar na 6. mesto, za Slovaško, Madžarsko, Bolgarijo, Avstrijo in Dansko, ter s tem prehitela vrsto neprimerno številčnejših in zelo uglednih reprezentanc (Italija, Nemčija, Hrvaška ...).

Današnji dosežki pričajo o tem, da smo v našem klubu zgradili izjemno zgodbo, zelo homogeno ekipo, da gojimo vrhunski tekmovalni karate in da znamo vlagati v svoje tekmovalce. Žal smo s plačilom evropskega prvenstva in dosedanjimi tekmovanji klubski račun popolnoma izpraznili, kruta realnost športa pa ostaja, da brez prepotrebnih sredstev ne bomo mogli razvijati naše zgodbe na nivoju, ki si ga tekmovalke zaslužijo. Po mladinskem EP začenjamo ciklus kvalifikacij za MEP in SP 2022, med katere sodita svetovna pokala v Istanbulu in Benetkah, vrsta reprezentančnih priprav in kontrolnih tekmovanj ter nakup prepotrebne opreme za kvaliteten trening.

Vsem, ki ste našim reprezentantom pomagali do vrhunskih dosežkov, se iskreno zahvaljujemo, vse ostale pa prosimo, da prisluhnejo našemu klicu in nam po svojih močeh pomagajo pri nadaljnjem razvoju naše zgodbe.

Sašo Vaš, trener in predsednik kluba
« Nazaj na seznam
»