Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Šest medalj za sevniške kickboksarje

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: Ostali športi
Šest medalj za sevniške kickboksarje V soboto, 7. marca, je v Zagorju potekal prvi turnir državnega prvenstva v kickboksu za kadete, mladince in člane, ki so se ga udeležili tudi člani Kluba borilnih veščin Sevnica pod vodstvom trenerja Jurija Orača.

Na DP so za KBV Sevnica nastopili starejši kadeti Uroš Cizerle, Ivan Šribar in Matej Budna, mladinci Kristjan Špan, Eric Marin in Davor Žveglič ter člana Primož Krejan in Denis Orač, žal pa zaradi poškodbe ni nastopil lanskoletni mladinski državni prvak Aljoša Orač.

Sevniški kickbokserji so osvojili kar šest medalj. Med starejšimi kadeti je bil najuspešnejši Ivan Šribar, ki je v finalu -47 kg premagal svojega klubskega kolega Mateja Budno. Uroš Cizerle je v kategoriji –42 kg v finalu izgubil s tekmovalcem iz Nanbudo kluba iz Ljubljane.

Odlično predstavo v mladinski konkurenci je prikazal 16-letni Davor Žveglič, ki je v finalu mladincev +94 kg dve leti starejšega nasprotnika dobesedno zasul s številnimi udarci, po čudni sodniški odločitvi pa je zmaga pripadla večkratnemu državnemu prvaku Sofriču iz Ljubljane.

Odličen je bil v borbah tudi Kristjan Špan, ki je v kategoriji –74 kg klonil šele v finalu proti tekmovalcu iz Barada tima iz Maribora. Osvojil je srebrno medaljo, njegov klubski kolega Eric Marin pa je zasedel odlično tretje mesto.

Prvi nastop v članski konkurenci sta kronala še Denis Orač v kategoriji –79 kg in Primož Krejan v kategoriji –89 kg.  Denis je zasedel nehvaležno 5. mesto, Primož pa je naletel na domačina in večkratnega državnega prvaka Bračiča. Fante čaka nova preizkušnja v Stražišču pri Kranju 4. aprila.

« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte