Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Fantastičen uspeh Tadeja Božiča na svetovnem kickboxing pokalu v italijanskem Riminiju

Objavljeno: Ponedeljek, 17.06.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_20190616_123053_9
Na svetovnem Kickboxing pokalu Bestfighter, kjer se je v italijanskem Riminiju udeležilo kar 2791 tekmovalcev iz 257 klubov iz 42 držav, je slovenske barve zastopal tudi mladi Sevničan Tadej Božič, član Kluba borilnih veščin Sevnica.

V nedeljskem polfinalu se je Tadej BOŽIČ pomeril z Italijanom DE ROSSIJEM, s katerim je imel še neporavnane račune z dvoboja v Budimpešti. Tokrat je Tadej bil uspešnejši, saj je že v samem startu dvoboja silovito krenil v napad in svojo prednost uspel zadržati v obeh rundah vse do zaključka borbe.  Po zmagi nad Italijanom se je Tadej uvrstil v finale Kick light -47 kg, kjer sta se srečala z reprezentančnim kolegom Alenom RADI iz KTB Krško. Po prvi rundi, kjer je prevladoval Tadej je odločila zadnja runda. Oba borca sta bila dokaj izenačena, vendar pa je na koncu zasluženo slavil zmago Alen RADI, Tadej BOŽIČ pa je osvojil 2.mesto.  Na tako velikem prestižnem tekmovanju je Tadej nastopil drugič in že se je povzpel na zmagovalne stopničke. Iskrene čestitke obema našima športnikoma, ki sta s svojo borbenostjo in požrtvovalnostjo premagala vse svoje tekmece in Slovenijo postavila na svetovni kickboxing prestol.
 
Čestitke Tadeju Božiču za njegovo požrtvovalnost, borbenost in uspeh, ki ga je dosegel na tako velikem in pomembnem tekmovanju kot je Svetovni kickboxing pokal Bestfighter v tako impozantnih številkah, kjer je nastopilo nekaj manj kot 3000 tekmovalcev iz 42 držav.
 
Pregled uvrstitve tekmovalcev mlajših kadetov v KICK LIGHT – 47 kg:
1.mesto RADI Alen, Slovenija, KTB Krško
2.mesto BOŽIČ Tadej, Slovenija, KBV Sevnica
3.mesto HANCHEVICI Ilia, Moldavia
3.mesto DE ROSSI Mattia, Italija
 
S tekmovanja poročal: Boštjan Božič
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

16.01.2022 | Ostali športi

Leto 2022 je leto pišeškega badmintona

22.01.2022 | Ostali športi

Ela Petan bronasta v Acapulcu