Časopis za pokrajino Posavje
28.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Fight clubu Shony trije naslovi državnih prvakov v boksu

Objavljeno: Ponedeljek, 25.03.2024    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_20240324_140254

Izak Razpotnik, Aleks Vaš, Luka Vanič

Z velikim veseljem vam sporočamo, da se iz Dupleka pri Mariboru, kjer se je od četrtka, 21.3., do nedelje, 24.3.2024, odvijalo državno prvenstvo boksu, vračamo s 100% izkupičkom. Na prvenstvu, ki ga je zaznamovala doslej rekordna udeležba in na katerem se je odvijalo 115 boksarskih dvobojev, so nastopili trije naši borci in prav vsi so v svojih kategorijah ugnali konkurenco ter se okronali z nazivom državnega prvaka.

20240324_131317

zmaga Luke Vaniča

Še bolj spodbuden je podatek, ki nazorno priča o kvaliteti boksa, ki ga gojimo v našem klubu, da so Aleks Vaš, Izak Razpotnik in Luka Vanič z vsemi svojimi nasprotniki opravili predčasno. Dejstvo, da so fantje še mladi, nas navdaja z velikim optimizmom o prihodnosti boksa pri nas. V Boksarski zvezi Slovenije smo si zgradili velik ugled in z optimizmom zremo v prihodnost. 

Aleks Vaš je naziv državnega prvaka osvojil že lansko leto, letos pa je naslov ubranil z zmago s sodniško prekinitvijo v 1. rundi nad Timom Podgornikom iz Domžal in predajo v 1. rundi Teodorja Djakovića iz Kranja. Izak Razpotnik se je do svojega prvega naslova prebil z zmago s sodniško prekinitvijo v 3. rundi nad Galom Ezeto iz Celja ter predajo v 1. rundi Maja Horjaka iz Celja, posebej ponosni pa smo na Luko Vaniča, ki je po izgubljeni 1. rundi z Tilnom Gavezom iz Ptuja pokazal, da ima veliko srce, dominiral v drugi rundi, v tretji pa je nasprotnika kar trikrat poslal na štetje in si prvič na svoji mladi športni poti okrog vratu nadel zlato državno medaljo. 

20240322_154723
Na vse fante smo zelo ponosni, kmalu pa bomo v ogenj poslali še mnogo mladih in starejših upov, ki bodo barve našega kluba, občine in države častno zastopali na tekmovanjih doma in v tujini.

Vir: FC Shony
« Nazaj na seznam