Časopis za pokrajino Posavje
29.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Franjo Horn drugi na svetovnem prvenstvu v karateju

Objavljeno: Ponedeljek, 13.07.2009    Rubrika: Ostali športi
Franjo Horn drugi na svetovnem prvenstvu v karateju Trener Karate kluba Termotehnika Krško Franjo Horn se je udeležil uradnega članskega svetovnega prvenstva v karateju v WUKF federaciji, ki je od 19. do 21. 6. potekalo v Odessi v Ukrajini. Na svetovnem prvenstvu je nastopilo 152 karate zvez iz 56 držav sveta. Franjo Horn je tekmoval v kategoriji veteranov od 36 do 45 let. V močni konkurenci znanih imen iz sveta karateja je znova pokazal in dokazal svojo kvaliteto in sposobnosti, saj je kljub poškodbami hrbta in kolena, ki so ga spremljale tako na treningih kot na samem tekmovanju, obenem pa še ob nesrečnih okoliščinah sodnikov (domačin je zmagovalec) na koncu zasedel odlično 2. mesto in znova postal svetovni podprvak v karateju.

Naj spomnimo, da je Franjo Horn v zadnjih štirih letih osvojil kar štiri odličja s svetovnih in evropskih prvenstev in sicer: - leta 2005 v Novem Sadu v Srbiji 3. mesto na svetovnem prvenstvu,- leta 2006 v Bratislavi na Slovaškem 1. mesto na evropskem prvenstvu- leta 2007 v Bergamu v Italiji 2. mesto na svetovnem prvenstvu- leta 2008 se tekmovanja zaradi hude poškodbe ni udeležil- leta 2009 v Odessi v Ukrajini 2. mesto na svetovnem prvenstvu

Vsi navedeni rezultati so vrhunski in obenem dokaz, da se z mladimi, predvsem otroci, ukvarja in jih poučuje velik strokovnjak na področju karateja, to pa je, kot dokazujejo rezultati, Franjo Horn. Mnogi svetovno znani tekmovalci, trenerji, inštruktorji in sodniki se vedno znova čudijo kvaliteti inštruktorja karateja Franjo Horna, ki je trener Karate kluba Termotehnika Krško, pa tudi Karate kluba Krka Šentjernej iz Šentjerneja in Karate kluba Novo mesto iz Novega mesta.

« Nazaj na seznam