Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Full Karate Combat – Kumite seminar

Objavljeno: Sreda, 12.06.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
DSC_1929

Udeleženke in udeleženci karate seminarja v sevniškem športnem domu

Kyokushinkai karate zveza Slovenije je s pomočjo tehničnega izvajalca Kluba borilnih veščin Sevnica v Športnem domu Sevnica organizirala Full Karate Combat strokovno izobraževalni seminar kontaktnega karateja.

V prvem teoretičnem delu seminarja so bila predstavljena pravila Full Karate Combat, dovoljene in prepovedane tehnike, uporaba zaščitne opreme in standardi. V drugem praktičnem delu so se udeleženci seznanili z ročnimi in nožnimi napadalnimi tehnikami, dovoljenimi kombinacijami čiščenja nasprotnika, borbe na tleh, sledile so še sparing borbe v parih v zaščitni športni opremi. Seminar so vodili Shihan Jurij Orač, 7. DAN, Marko Stopar, 5. DAN, Denis Orač, 5. DAN in asistent Rok Kuzem, 2. DAN.

V popoldanskem delu je bilo organizirano še opravljanje izpitov za višje šolske in mojstrske pasove. Trenerji Kluba borilnih veščin Sevnica so s strani World Union of Karate-do Federations prejeli še mednarodne certifikate za DAN stopnje. Prejeli so jih: Žiga Žveglič, za 1. DAN, Blaž Pečnik, 1. DAN, Aljoša Orač, 3.DAN, Denis Orač, 5. DAN, Marko Stopar, 5. DAN in Jurij Orač, 7. DAN. Višje stopnje pasov so na novo prejeli še naslednji: mojstrska kandidata Tina Kolman 1. Kyu, Amadej Božič 1. Kyu, mojstri Rok Kuzem, 2. DAN, Marja Zidarič, 2. DAN ter za življenjsko delo Rajko Bončina, 4. DAN, in Jože Sečen, 4. DAN. Njihove DAN diplome bodo ratificirane pri mednarodni karate organizaciji WUKF in izdani ustrezni certifikati. Vsem udeležencem opravljanja izpitov za prejeta priznanja iskreno čestitamo – OSU!

Vir: KBV Sevnica
« Nazaj na seznam