Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Fullcontact karate evropski pokal

Objavljeno: Torek, 24.05.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
KBV Sevnica  (2)

Sevniški karateisti so v borbah polnega kontakta ponovno blesteli.

V soboto, 21. maja, je Karate akademija Bohinj v sodelovanju s Kyokushinkai karate zvezo Slovenije organizirala evropski pokal v tradicionalnem in fullcontact karateju Katana Euro Cup.

Športno dvorano v Radovljici je napolnilo več kot 350 nastopajočih iz Hrvaške in Slovenije. Tekmovanja v fullcontact karate borbah se je udeležila tudi mlada sedemčlanska sevniška ekipa, ki so jo spremljali njihovi trenerji Denis Orač, Marko Stopar in Jurij Orač. Naša najuspešnejša tekmovalca v borbah sta bila tokrat Anže Kermc in Aljaž Rutar. V obeh disciplinah, tako tradicionalnega Kyokushinkai Kumite K.O. kot športnega Full Karate Combat (FKC), sta osvojila vsak po dve zlati medalji. Zlato medaljo so si priborili še Sven Urh, Maksimiljan Stopar, Tilen Požun in Gašper Sladič, bronasto pa Mark Hočevar.

PREGLED VSEH OSVOJENIH MEDALJ SEVNIŠKIH KARATEISTOV

Disciplini Kumite K.O. in Full Karate Combat (FKC):

zlata medalja
Sven Urh - FKC
Tilen Požun - FKC
Anže Kermc - FKC
Anže Kermc – Kumite KO
Aljaž Rutar – Kumite KO
Aljaž Rutar - FKC
Gašper Sladič – Kumite KO
Maksimiljan Stopar – Kumite KO

srebrna medalja
Gašper Sladič - FKC
Tilen Požun – Kumite KO
Maksimiljan Stopar - FKC

bronasta medalja
Mark Hočevar – FKC
Sven Urh – Kumite KO
Tilen Požun – Kumite KO

Iskrene čestitke vsem našim tekmovalcem, ki so na prizorišču evropskega pokala v fullcontact karateju prikazali zares odlične borbe in se na koncu zasluženo veselili zmage. Nastop na tekmovanju sta omogočili podjetji Hidroelektrarne na Spodnji Savi, d.o.o. iz Brežic in zlati sponzor kluba Tanin Sevnica d.d., katerima se klub iskreno zahvaljuje za pomoč pri razvoju sevniškega karate podmladka.

Vir: KBV Sevnica

 
« Nazaj na seznam
»