Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

HESS akvatlon Rajhenburg 2019 - državno prvenstvo Slovenije v akvatlonu 2019

Objavljeno: Ponedeljek, 10.06.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
DSC_0271
V nedeljo, 9. 6. 2019, se je na tradicionalnem prizorišču v Brestanici, v organizaciji Triatlon kluba Krško, odvilo 6. državno prvenstvo v akvatlonu, katerega se je udeležilo 120 tekmovalcev vseh starostnih kategorij, ki so se spopadli z zahtevno preizkušnjo.

Najprej so se s progo spopadli najmlajši, ki so s svojo borbenostjo in nepopustljivostjo navdušili zbrane gledalce, nato pa sta sledila še starta na super sprint in sprint razdalji, tekmovanjih, ki sta štela tudi za državne naslove za leto 2019. V glavni preizkušnji, sprint akvatlonu, je v ženski konkurenci zmagala Monika Bartol pred klubsko kolegico Simono Dolinar Majdič (obe Triatlon kluba Riko Inles Ribnica), tretje mesto pa je zasedla Neža Pogačar iz Triatlon kluba Utrip. V moški konkurenci je zmagal Marin Bau (ŠK Triatlon Lajf), ki je kot plavalec nastopil tudi na olimpijskih igrah 2016 v Riu, pred domačinom Maticom Močnikom (ŠD Posavje) in Urhom Klenovškom (TK Telemach Ljubljana).
 
Tekmovanja so se na povabilo organizatorja udeležili tudi člani ŠD Plavalček, ki so se pomerili v paraakvatlonu ter s svojim športnim duhom navdušili zbrane gledalce in tekmovalce. Nastopili so Maj Režman, Andrej Bibič ter Ivan Lesnika.
 
Vir: TK Krško
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki