Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

HESS akvatlon Rajhenburg 2020

Objavljeno: Ponedeljek, 07.09.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Rajhenburg-akvatlon-državno prvenstvo
Na sončno nedeljo se je na tradicionalnem prizorišču na bazenu Brestanica zbralo rekordno število slovenskih triatloncev vseh starosti, ki so se na tekmovanju HESS akvatlon Rajhenburg 2020 udeležili državnega prvenstva v akvatlonu. Tekmovanje je bilo letos izjemoma izvedeno v formatu plavanje - tek.

Pohvaliti velja tekmovalce in spremljevalce, ki so se korektno držali navodil organizatorja Triatlon kluba Krško ter tako bistveno pripomogli k izvedbi tekmovanja in varnosti vseh udeležencev.

V standardni razdalji, katero je letos sestavljalo 1000 m plavanja in 5000 m teka je v absolutni ženski konkurenci zmago slavila Tjaša Vrtačič (TK Trisport Kamnik) pred Nežo Pogačar (TK Utrip) in Simono Dolinar Majdič (TK Inles Riko Ribnica).

V moški absolutni konkurenci je zmagal Martin Bau pred Klemnom Bojancem (oba ŠK triatlon Lajf), tretji pa je bil Jakob Medved (TK Ljubljana).

Posavske barve na prvenstvu sta branila le dva tekmovalca: med moškimi je Krčan Jaroslav Kovačič osvojil 5. mesto, med mlajšimi dečki pa je Anej Jurčič (Triatlon klub Krško) zasedel 6. mesto.

Vsi rezultati so dosegljivi na spletni strani Triatlon klub Krško oz. na tej povezavi.

Vir: Triatlon klub Krško
 
« Nazaj na seznam