Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Izjemen uspeh Amadeja Božiča na karate pokalu v Bratislavi

Objavljeno: Ponedeljek, 24.06.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
kbv sevnica-bratislava (13)
Najboljši karateisti Kluba borilnih veščin Sevnica so v preteklih dneh zastopali barve Republike Slovenije na WUKF - 8. svetovnem karate prvenstvu za kadete, mladince in člane ter svetovnem pokalu za otroke. Na prvenstvu je sodelovalo 2.289 karateistov iz vseh kontinentov iz kar 43 držav. 

V Bratislavo so odpotovali Anže Kermc, Gašper Štigl, Tadej in Amadej Božič, Blaž Pečnik, Marja Zidarič in predsednik Kyokushinkai zveze Slovenije, Jurij Orač. Skupaj z ostalimi reprezentanti Slovenije so uspešno zastopali svojo domovino.
kbv sevnica-bratislava (6)

Največji uspeh je dosegel 15 letni Amadej Božič, v kategoriji borbe kadeti 14-15 let open, ki je že v četrtek nastopil v konkurenci kar 43 reprezentantov in v prvem kolu z rezultatom 3:1 premagal nasprotnika iz Združenih držav Amerike, nato pa še Irca z rezultatom 6:0. S svojimi prepričljivimi akcijami je nadaljeval v soboto, ko je najprej z rezultatom 4:0 premagal Slovaka, nato pa klonil šele v četrfinalu v boju za medaljo s Čehom. Amadej je na koncu osvojil odlično 5. mesto, kar je zavidljiv rezultat in lepa popotnica za naprej. 

Zelo blizu medalje s svetovnega pokala je bil tudi mladi sevniški up Gašper Štigl, ki je v kategoriji borbe mlajši kadeti 13 let v borbi z ameriškim nasprotnikom povedel že v prvih sekundah in si priboril prednost. Američan je nato izenačil rezultat, Gašperja pa je doletela smola zaradi napake zapisnikarjev, saj niso ustavili ure ob sodniški odločitvi. Ko smo uspeli z utemeljeno pritožbo, sodniki niso dali tekmovalcema možnosti za izgubljene sekunde borbe, vendar izglasovali zmago nasprotnika. 

Tudi ostali tekmovalci so prikazali odlično borbo, ampak jim je zmanjkalo malo športne sreče za vidnejšo uvrstitev.

Tudi ostali, malo manj izkušeni tekmovalci, za katere se prava športna kariera šele začenja, so prikazali odlične nastope in jim gredo vse čestitke za pogum in prikazan suveren nastop na tako velikem tekmovanju.

Tudi na svetovnem prvenstvu smo imeli Sevničani svojega predstavnika. Blaž Pečnik je v borbi med člani v absolutni kategoriji že v prvem krogu naletel na večkratnega svetovnega prvaka, Charlieja Collinsa iz Velike Britanije. To je bila za Blaža izjemna preizkušnja, zato smo kljub porazu zelo ponosni nanj, saj mu je celo borbo uspešno pariral.

Vir: KBV Sevnica
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

16.01.2022 | Ostali športi

Leto 2022 je leto pišeškega badmintona

22.01.2022 | Ostali športi

Ela Petan bronasta v Acapulcu