Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jakob Urbanč rekordno

Objavljeno: Četrtek, 10.06.2021    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Jakob Urbanč

Jakob Urbanč ob rekordni znamki

Član Atletskega kluba Brežice, metalec kladiva Jakob Urbanč, je na atletskem mitingu v Mariboru dosegel nov mlajšemladinski (U18) državni rekord v metu 5-kilogramskega kladiva, saj je orodje poletelo kar 71,52 metra daleč.

Očitno se v Brežicah kali dostojen naslednik Primoža Kozmusa, olimpijskega in svetovnega prvaka v tej atletski disciplini ...

Nove stopničke in vrhunske uvrstitve za brežiške atlete

Brežiške atletinje in atleti ne počivajo. S polno paro so vkorakali v poletno tekmovalno sezono. V preteklih dveh tednih so nanizani nove uvrstitve na stopničke ter zabeležili nekaj odmevnih rezultatov na domačih in mednarodnih tekmovanjih. 

Mednarodni atletski miting Ptuj (27.5.2021)
Barbara Špiler.

Barbara ŠpilerNa ptujskem atletskem mitingu sta zmagi dosegli Rosa Rodriguez v ženskem metu kladiva ter Ula Bohorč v skoku s palico. Na drugo stopničko so stopili Jan Lokar v metu kladiva, Jakob Urbanč v metu 5kg kladiva ter Lara Zupanc v skoku s palico. V ženskem skoku s palico je uspeh brežiških atletinj dopolnila Naja Rovan, ki je tekmovanje končala na tretjem mestu. 

Kvalifikacije za študentsko prvenstvo NCAA (Jacksonville, ZDA, 27.-28.5.2021)
Nika Glojnarič.

Nika GlojnaričV Združenih državah Amerika sta na kvalifikacijah za študentsko prvenstvo nastopili dve tekmovalki brežiškega kluba, ki sicer trenirata onkraj luže. Ameriško študentsko prvenstvo je vrhunsko tekmovanje, na katerem nastopajo tudi atleti, ki se bodo poleti borili za medalje na olimpijskih igrah v Tokiu. Nastja Modic je v skoku s palico zasedla 15. mesto s preskočenimi 417cm. Trina Praprotnik Malej pa je tekmovanje v troskoku končala na 16. mestu, pri čemer je njen najdaljši skok meril 12,97m. 

Mednarodni atletski miting Slovenska Bistrica (29.5.2021)

Z zbiranjem zmag je nadaljevala Rosa Rodriguez, ki je slavila v metu kladiva. V močni konkurenci sta Jan Lokar in Jakob Urbanč v metu kladiva tekmovanje končala na petem in šestem mestu. 

Ekipno prvenstvo v gorskem teku (Stahovica, 29.5.2021)

Tudi gorski tekači nadaljujejo z izvrstnimi nastopi v letošnjem letu. Tim Breznikar in Maj Ficko sta na tekmovanju v Stahovici stopila na najvišjo stopničko v ekipnem teku med mladinci.

Prvenstvo Slovenije za člane in članice (Kranje, 5.-6.6.2021)

Tudi na prvenstvu Slovenije smo bili priča dobrim rezultatom tekmovalk in tekmovalcev iz Brežic. Barbara Špiler je slavila v ženskem metu kladiva. Jan Lokar je v isti disciplini pri moških zasedel drugo mesto z novim osebnim rekordom. Druga je bila tudi Nastja Modic v skoku s palico, v isti disciplini pa je brežiški uspeh dopolnila Ula Bohorč na tretjem mestu. Na stopničke se je zavihtela še Nika Glojnarič, ki je osvojila tretje mesto v teku na 100m z ovirami in potrdila normo za nastop na evropskem prvenstvu za članice do 23 let. Izpostaviti velja še četrto mesto Leje Glojnarič v metu kopja ter izide Lare Zupanc, Luke Zupanca ter Naje Rovan, ki so tekmovanje v skoku s palico končali na petem, šestem ter sedmem mestu. Ob vseh naštetih sta medalji osvojila tudi brežiška atletinja in atlet, ki trenutno tekmujeta za druge klube - Lara Omerzu je osvojila drugo mesto v skoku v višino, Ambrož Tičar pa drugo mesto v skoku s palico. 

P. P./vir: AK Brežice
« Nazaj na seznam