Časopis za pokrajino Posavje
22.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jaroslav Kovačič tretji na SP v dolgem triatlonu!

Objavljeno: Nedelja, 05.05.2019    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Jaroslav Kovačič tretji na SP v dolgem triatlonu!

Jaroslav Kovačič (desno) s svetovnim prvakom Javierjem Noyo (foto: FB Jaroslava Kovačiča)

Krški triatlonec Jaroslav Kovačič je dosegel nov mejnik v svoji športni karieri - na svetovnem prvenstvu v dolgem triatlonu v španskem mestu Pontevedra (2019 ITU Long Distance Triathlon World Championships) je osvojil bronasto medaljo!

Z 1,5 km plavanja (skrajšano s 3 km zaradi mrzle vode), 113 km kolesarjenja in 30 km teka sta hitreje od njega opravila le dva Španca: novi svetovni prvak Javier Gomez Noya (5:05:39) in branilec naslova Pablo Dapena Gonzalez (5:11:21), jekleni Krčan pa je v cilj prišel s časom 5:12:02, 7 sekund pred Dancem Kristianom Hoegenhaugom. Na tekmovanju se je sicer pomerilo 40 elitnih tratloncev sveta. Podrobnejši opis tekme lahko preberete tukaj.

"Ne morem verjeti, da sem osvojil tretje mesto. Vedel sem, da sem dobro pripravljen, zato sem poskusil ostati blizu v plavalnem delu, po kolesu, ko sem ujel vodilne, pa se je vse odločalo v teku, odličen nastop zame. Zelo sem srečen in vznemirjen. Publika je bila izjemna. Pontevedra bo za vedno ostala v mojem srcu," je po tekmi povedal Kovačič.

P. P.
« Nazaj na seznam
»