Časopis za pokrajino Posavje
3.02.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jedrt Jevševar in Maruša Rus 5. na svetovnem prvenstvu v ju-jitsu

Objavljeno: Sreda, 02.11.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Jerca in Maruša 1

Jedrt Jevševar in Maruša Rus med enim od nastopov na SP

Jedrt Jevševar in Maruša Rus sta v ponedeljek, 31. 10. 2022, nastopili na svetovnem članskem prvenstvu v ju-jitsu, ki se odvija med 28. 10. in 8. 11. 2022 v Abu Dhabiju v Združenih arabskih emiratih. V močni konkurenci najboljših 10 duo ženskih parov sta jima najprej nasproti stopili tekmovalki iz Avstrije (Bergen/Brauneis), ki sta ju naši članici suvereno premagali. Sledila je napeta tekma med Slovenijo in Nemčijo (Birn/Sturm), v kateri sta oba duo para pokazala veliko mero borbenosti, kar je pripeljalo do izenačenja in podaljška. V podaljšku sta Jerca in Maruša z razliko 0,5 točke morali priznati premoč Nemkama (kasneje sta ti postali svetovni podprvakinji).

S tem sta se uvrstili v repasaž in borbe za bronasto odličje. Najprej sta suvereno premagali nasprotnici iz Španije (Llorente Pezer/Lord Greciano) in nato še iz Italije (Masciulli/Solito). Sledil je mali finale, v katerem sta se pomerili z že znanim duo parom s Tajske (Chookjuntongcharoen/Yuennan), ki pa se je tokrat izkazal za premočnega nasprotnika. Jerca in Maruša sta tako morali priznati premoč in se zadovoljiti s še vedno odličnim 5. mestom.

Jerci in Maruši iskreno čestitamo ter jima želimo srečno in varno pot domov!

DBV Katana pa v boj za odličje pošilja še dve tekmovalki, in sicer Neli Rožman in Emo Šušterič, ki bosta prav tako tekmovali v disciplini duo sistem, v mladinski kategoriji. Na tatami bosta stopili v petek, 4. 11. 2022.

Naše tekmovalke v Abu Dhabiju spremlja njihov trener in selektor ju-jitsu duo reprezentance Jure Žabjek, tekmovanja pa se je v vlogi mednarodnega sodnika udeležil še Dejan Kink.

Vir: DBV Katana
« Nazaj na seznam
»