Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jerca in Maruša evropskemu dodali še svetovni naslov

Objavljeno: Petek, 05.11.2021    Rubrika: Ostali športi Redakcija
252534266_7001026999911055_3503036912463082390_n

Z zlatom okiteni Jedrt Jevševar in Maruša Rus s trenerjem Juretom Žabjekom pred dvorano v Abu Dabiju

Potem ko sta septembra osvojili naslov evropskih mladinskih prvakinj v ju-jitsu, sta članici DBV Katana iz Globokega Jedrt Jevševar in Maruša Rus danes v Abu Dabiju postali še svetovni mladinski prvakinji v duo sistemu.

V kategoriji mladinskih (U21) ženskih parov v duo sistemu sta se na SP v ju-jitsu v predtekmovanju najprej pomerili proti dvojicama iz Belgije in Vietnama ter obakrat zmagali, nato jima je v polfinalu nasproti stala maroška naveza, ki je prav tako morala priznati premoč Slovenkama, sledil je finalni nastop proti še eni dvojici iz Belgije, Jerca in Maruša pa sta še enkrat več dokazali, da sta iz pravega testa in sta premagali tudi drug belgijski par ter tako zasluženo osvojili zlato medaljo na SP in postali svetovni mladinski prvakinji.

Iz DBV Katana so še sporočili, da sta aktualni evropski prvakinji, ki sta ta naslov osvojili pred dobrim mesecem v Nemčiji, veljali za favoritinji že pred začetkom tekmovanja. Svoj status sta več kot upravičili, saj sta premagali vse tekmice v predtekmovanju in se kot prvouvrščeni v svoji skupini uvrstili v polfinale. Tu sta se srečali s predstavnicama Maroka in ju gladko premagali. V finalu sta ju čakali nasprotnici iz Belgije in ponovil se je finale z evropskega prvenstva pred dobrim mesecem. Slovenki sta tudi tokrat pokazali, iz kakšnega testa sta, saj sta svoji tekmici premagali za dve točki, in v Emiratih je zasluženo zadonela slovenska himna. 
FB_IMG_1636128989453

Med nastopom v finalu


Dekleti sta v ZAE svoje nastope sicer začeli že v torek, ko sta premierno nastopili v članski konkurenci, kjer pa sta imeli nekaj smole z žrebom, saj sta v prvem kolu naleteli na par iz Avstrije, ki je v tej kategoriji nepremagan že več kot deset let. Po odličnih repasažnih bojih sta nato osvojili 7. mesto. 

Jerca in Maruša sta osvojili že svojo četrto medaljo na velikem tekmovanju. Leta 2018 sta osvojili zlato na evropskem prvenstvu med kadetinjami, leto kasneje srebro na svetovnem prvenstvu med mladinkami, kjer sta letos, kot omenjeno, postali tako evropski kot svetovni prvakinji.

Čestitkam za naslov svetovnih mladinskih prvakinj se pridružujemo tudi v uredništvu Posavskega obzornika.

R. R., vir in foto: FB DBV Katana in JJIF
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte