Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jubilejna Franja pred vrati

Objavljeno: Petek, 04.06.2021    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
t.k.F5
Organizatorji največjega kolesarskega maratona  pri nas, to je maraton Franja, so v četrtek, 3. junija, v BTC Ljubljana pripravili novinarsko konferenco.Ta maraton letos obeležuje že častitljivih 40 let obstoja, kar v kolesarskih krogih kar nekaj pomeni. 

Je del svetovne serije najboljših  kolesarskih maratonov UCI Gran Fondo World Tour,  zakar se mora vsako leto dokazovati. Lansko leto je bil edini v tej seriji, na katerem so kljub epidemiji, vendar z priporočeno manjšo udeležbo uspeli izvesti prireditev.
Na novinarsko konferenco so bili povabljeni in tudi prišli deseterica jubilantov iz vse Slovenije, ki bodo letos že 40. leto zapored vrteli pedala na tej prireditvi in ji dali neizbrisljiv pečat.
t.k.F3


Med njimi je bil tudi organizator in idejni vodja te skupine, Krčan Roman Blatnik. Konferenca je postregla tudi z video presekom minulih let maratona, kot novitetami na letošnjem štartu. V času od 12. do 13. junija se bo zvrstilo 5 preizkušenj. V soboto Barjanski maraton 83 km, Ikea družinski maraton 25 km, Vzajemnikov otroški kolesarski izziv 1200 m ter v nedeljo veliki Franja BTC City maraton 156 km in Triglav mali  maraton 97 km.

Na zaključku konference so tudi predstavili in na oder povabili jubilante ter se jim za trud in pripadnost zahvalili s spominskimi plaketami. Te so prejeli Ljubo Dobaj, Dušan Dobnikar, Jože Dovžan, Ivan Ertl, Bojan Mandeljc, Konrad Merlak, Milovan Plahuta, Andrej Repovš, Ferdinand Vičič in vodja skupine Roman Blatnik.

R. B.
« Nazaj na seznam