Časopis za pokrajino Posavje
29.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jutri sprejem za zlato Barbaro

Objavljeno: Petek, 10.07.2009    Rubrika: Ostali športi
Jutri sprejem za zlato Barbaro Vaščani Bukoška in Cundrovca skupaj z občino Brežice pripravljajo sprejem za novo svetovno mladinsko prvakinjo v metu kladiva Barbaro Špiler. Sprejem bo jutri, 11. julija, pred gasilskim domom Bukošek s pričetkom ob 17. uri. Sprejema se bodo udeležili njeni navijači, sokrajani, župan občine Brežice Ivan Molan in predstavniki Atletske zveze Slovenije.

Mlada atletinja Barbara Špiler je imela na 6. svetovnem mladinskem prvenstvu v Italiji močno navijaško podporo, saj so se njeni domači, sosedje, prijatelji in navijači skupaj z županom Ivanom Molanom z avtobusom odpravili na tekmo. Kljub naporni vožnji in dežju je bilo vzdušje odlično, številni navijači pa so tekmo spremljali od doma, saj za vse ni bilo prostora v avtobusu.

Barbarino prvo mesto na svetovnem mladinskem prvenstvu je eden izmed največjih uspehov v slovenski mladinski atletiki, je tudi odlična promocija Slovenije, Posavja in Brežic. V sklopu sprejema bo tudi tiskovna konferenca, kjer bodo sodelovali Barbara Špiler s trenerjem Vladimirjem Kevom in s predstavnikom Atletske zveze Slovenije.

Vir: Občina Brežice

« Nazaj na seznam