Časopis za pokrajino Posavje
4.03.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Karate klub Brežice na športnem dnevu OŠ Brežice

Objavljeno: Ponedeljek, 12.10.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
5
V četrtek, 8. 10. 2020, je na Osnovni šoli Brežice potekal športni dan za druge razrede. Vsakega od štirih razredov so razdelili na dva dela ter tako ustvarili osem ločenih skupin, ki so čez cel dan obiskovale polurne športne delavnice različnih športnih panog, med katerimi je bil tudi karate.

Predstavitev karateja sta vodili uspešni članici karate kluba Brežice: mlada reprezentantka Saša Petković in trenerka ter najuspešnejša tekmovalka Nastja Galič.

1
Tekom predstavitve so se otroci naučili karate pozdrava, osnovnega udarca z roko, blokiranje tega udarca ter dva nožna udarca. Preizkusili so se celo v udarjanju v blazino in štetju po japonsko do deset!

Nastja je skupine vodila ter jim razkrivala skrivnosti karateja, medtem ko je Saša izvrstno uprizarjala kate in borbene tehnike, hkrati pa je otrokom predstavila športno opremo za karate borbe.

Otroci so v delavnicah uživali, pridno sodelovali in celo oznanili, da se bodo karateja lotili tudi sami. Karate klub Brežice bo takih vestnih in strastnih karateistov vsekakor zelo vesel!

Vir: KK Brežice
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki