Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Karate klub Brežice organiziral Pokal Posavja v karateju za osnovnošolce

Objavljeno: Ponedeljek, 07.06.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
DSC00425
V četrtek, 3. 6. 2021, je Karate klub Brežice organiziral Pokal Posavja v katah za osnovnošolce, na katerem je nastopilo 60 tekmovalcev iz 8 osnovnih šol Posavja. Tekma je zaradi varnostnih ukrepov in boljše učinkovitosti potekala v dveh nadstropjih Športne dvorane Brežice.

Tekmo sta odprli skupini kate mladi pod okriljem trenerk Metke in Nastje Galič v drugem nadstropju ter skupina zeleni pasovi pod okriljem trenerja Tomaža Dvornika v prvem nadstropju. V skupini kate mladi so se med sabo pomerili bodoči tekmovalci v katah. Odlično prvo mesto je osvojila Selena Šinko, drugo mesto si je priboril njen brat Marcel Šinko, tretje mesto pa sta si z lepimi stavi in močnimi udarci prisvojila Ian Črpič in Gal Budič. Mladi tekmovalci so tako dokazali, da bodo še z nekaj izkušnjami in treningom pripravljeni, da stopijo na tekmovalni tatami tudi na večjih tekmah izven kluba.
IMG_7256

Istočasno je v prvem nadstropju potekala tekma za skupino zeleni pasovi. Z dobro tehniko in tekmovalnim duhom je prvo mesto osvojil Adrijan Racman, drugo mesto Ian Črpič. Tudi zeleni pasovi so kate izvajali živahno in tehnično pravilno.

Po prvih bojih so na tatami stopili naši najstarejši in najbolj izkušeni tekmovalci. V skupini rjavi pasovi so se borili Maja Lakner, ki je osvojila prvo mesto, Maja Lazanski, ki je osvojila drugo mesto, in Luka Cicvarić, ki je osvojil tretje mesto. Mladi tekmovalci so se pomerili v katah Seipai, Kururunfa in Paiku ter tako ob ploskanju vseh prisotnih navdušili mlajše člane in jim predstavili karate v obliki vrhunskih izvedb izjemno zahtevnih kat, ki jih najpogosteje lahko vidimo na svetovnih in evropskih prvenstvih.
IMG_7342

Temu je sledila tekma v skupini beli pasovi pod okriljem trenerja Darka Cicvarića, kjer so bili člani po spolu razdeljeni v dve skupini, kakor je v navadi večjih karate tekem. Med dekleti je prvo mesto osvojila Santeja Ivnik in drugo mesto Aria Zofič. Dekleta so pokazala dostojanstven nastop, medsebojno spoštovanje in ogromno tekmovalnega potenciala, ki ga bodo v prihodnje lahko še uresničila.

Med fanti je prvak postal Niko Cicvarić pred Gašperjem Šternom. Čeprav so beli pasovi še na začetku svoje karate poti, so bili njihovi nastopi srčni in navdihujoči, kar so gledalci počastili z bučnimi aplavzi.
DSC00479

Istočasno so se v nadstropju nižje odvijali dvoboji med člani skupine začetniki pod okriljem trenerjev Franca Bajsa in Hrvoja Tea Oršaniča. V skupini mlajši je prvo mesto osvojil Oskar Stušek pred Mio Kajtna, medtem ko je zmaga v starejši skupini odšla k Urbanu Gregorevčiču pred srebrnim Aljošo Sotelškom. Karate je težek, a čudovit šport. Začetniki so se bojevali smelo ter tako dokazali, da so težkim tehnikam in bojevniškem duhu več kot kos! V prihodnje bodo svoja znanja lahko le še nadgradili in se kmalu povzpeli v resnejše tekmovalne skupine. 

Tekmo je zaključila skupina oranžni pasovi pod okriljem trenerja Dubravka Smirića. Tudi tukaj so bili člani skupine po spolu razdeljeni v dve skupini. Med dekleti si je prvo mesto zopet priborila Selena Šinko, ki je vsako borbo gladko zmagala. Drugo mesto je dobila Sinja Bončina, ki je s svojo izvedbo Geki sai ichi navdušila vse prisotne. Dekleta so pokazala borben duh, zrelo mirnost in močan udarec, kar jih bo vodilo do uspeha tudi na večjih tekmah. 
DSC00578

Med fanti pa si je prvo mesto s hitrostjo in močjo priboril Gal Budič, odlično drugo mesto je osvojil Luka Dimčič. Tudi fantje so dokazali, da so zreli za svoja leta in da v sebi nosijo srca tekmovalcev.

Vsi člani so ob zaključeni tekmi prejeli zlato, srebrno ali bronasto medaljo, medtem ko so zmagovalci za nagrado prejeli tudi športni valček, ki je namenjen masaži po napornem treningu.

Člani Karate kluba Brežice so zopet dokazali, da so kljub svetovni pandemiji in omejenim treningom v zadnjem letu ogromno napredovali. Mnogi so pokazali moč, hitrost, eksplozivnost in tehniko, ki bi se v prihodnosti lahko kosala z vrhunskimi slovenskimi športniki. Biti športnik in biti karateist ni lahko, a je ves vložen trud na koncu tega vreden, pa če stojiš na stopničkah svetovnega prvenstva ali pa si s pomočjo karateja ustvaril zdrav in spoštljiv način življenja.

Karate klub Brežice letos praznuje 50 let obstoja in v teh težkih časih se zahvaljuje vsem staršem, sorodnikom, članom, trenerjem, donatorjem in sponzorjem, ki so kakorkoli prispevali, da naše delo obrodi sadove, še posebej pa gre zahvala Občini Brežice, HESS, ELMONT, SIPRO, IBE, NEK, GEN, Termoelektrarna Brestanica, brez katerih ves ta uspeh ne bi mogli doseči. Hvala za zaupanje!

Celotna fotogalerija: https://photos.google.com/share/AF1QipOspJQo8lQ-wpsUPd6viDA1VnxLz_fIoTH_5BkD_x0w5b75JYM_jr7swe1-ZwLn_A?key=dVV0Vi12VnNYeVRiYm9kYmV1OWx4dVFGTmpnSHRB

Vir: Karate klub Brežice
« Nazaj na seznam