Časopis za pokrajino Posavje
18.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Katarina Jančič tretja na velodromu

Objavljeno: Ponedeljek, 27.12.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Velodrom božič 2021
Še zadnjič letos so se kolesarji in kolesarke pomerili na kolesarski dirki. Tokrat so nastopil na Božično-novoletnem kriteriju na novomeškem velodromu. Poleg domačih tekmovalcev so dirko popestrili kolesarji iz Avstrije in Italije. Dirka je bila glede na praznični čas bolj revialne narave, vendar so jo kolesarji vzeli zelo resno ter so dirkali zelo borbeno in napadalno, kot da smo sredi tekmovalne sezone.

Gledalci so največ pričakovali od vrhunca prireditve, in sicer discipline madison na 160 krogov, in prišli na svoj račun. Ker je bila ta disciplina »open«, je lahko nastopil vsak, ki obvlada to disciplino. Kot zanimivost naj povemo, da sta izmed štirinajstih parov, kolikor jih je bilo na startu, nastopili dve dekleti iz Avstrije, sicer udeleženki letošnje olimpijade v Tokiu, in se dokaj enakovredno kosali s fanti. Zmagala sta Žak Eržen in Anže Ravbar (Adria Mobil), medtem ko Taninova mladinca Grega Podlesnik in Leon Klopčič te izredno težke discipline nista končala.

Se je pa izkazala Katarina Jančič s tretjim mestom v vožnji na točke v kategoriji mlajših mladink, v isti disciplini pa so pri starejših mladincih Taninovci dosegli sledeče uvrstitve: 4. Podlesnik, 6. Klemen Jančič in 10. Klopčič.

Vir: KD Tanin Sevnica
« Nazaj na seznam
»