Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

KBV Sevnica na 25. pokalu osnovnih in srednjih šol

Objavljeno: Sreda, 12.06.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_3559
V nedeljo zjutraj se je naša mlada ekipa karateistov, ki jo je vodil trener Marko STOPAR, odpravila na 25. karate pokalno tekmo v Ljubljano. Za nekatere naše malčke in najmlajše je bilo to prvo tekmovalno srečanje nasploh.

Žak CESAR, Sven URH, Tilen POŽUN, Maks STOPAR in Gašper SLADIČ so prvič stopili na prizorišče tako velikega tekmovanja v športnem olimpijskem karateju. Vsekakor je bila prisotna trema, vendar pa so jo naši mladi korenjaki kaj kmalu uspešno prebrodili. Pokazali so pravo mero borbenosti in željo po uspehu. Mlade športnike so spremljali njihovi starši, ki so jih bodrili s tribun. Za njimi so nastopili še njihovi klubski kolegi z malo več tekmovalnimi izkušnjami.  Anže KERMC, Matic PASKVALE, Ivana ĆERIĆ, Matic GRILC, Tadej BOŽIČ, Tilen CVELBAR, Klara ŠTIGL, Amadej BOŽIČ, Nejc ZABASU in Gašper ŠTIGL so se podali v boj za medalje. Naš najboljši posameznik je bil ponovno  Gašper ŠTIGL, ki je zmagal v borbah in bil 2. v katah po manjšem spodrsljaju. Medalje so osvojili še Tadej Božič, ki je bil enkrat 2., enkrat 3. v borbah v različnih težnostnih kategorijah, Nejc Zabasu je bil 1. v katah med kadeti in mladi Anže Kermc je bil dvakrat 3. v katah in borbah. Sevniški karateisti smo tako osvojili skupno 7 medalj, od tega 2 zlati, 2 srebrni in 3 bronaste.
 
Ivana Ćerić je imela kar težko nalogo, saj je po dveh zmagah, v repesažu za bron izgubila s tesnim izidom in na koncu osvojila 5.mesto. Z istim rezultatom so se morali zadovoljiti še Klara Štigl, Tilen Cvelbar in Matic Grilc, ki so v dvobojih zgubili s svojimi nasprotniki.
 
V mlajših starostnih kategorijah je nastopilo tudi po 20, 30 in več mladih karateistov. Konkurenca je bila zelo močna, toda kljub temu, da našim najmlajšim debitantom  ni uspelo priti do zmagovalnih stopničk, so Tilen Požun, Gašper Sladič, Žak Cesar, Sven Urh in Maks Stopar svoj nastop več kot opravičili.
 
Klub se zahvaljuje za pomoč in podporo pri udeležbi na tekmovanju podjetju TANIN Sevnica d.d., KOOPd.o.o. iz Brežic, Hidroelektrarne na Spodnji Savi, d.o.o. iz Brežic in GEN-i, d.o.o. iz Krškega. 
 
Pregled uvrstitev naših tekmovalcev:

1.mesto ŠTIGL Gašper – kumite mlajši kadeti
1.mesto ZABASU Nejc – kata kadeti
2.mesto BOŽIČ Tadej – kumite mlajši kadeti
2.mesto ŠTIGL Gašper – kata mlajši kadeti
3.mesto KERMC Anže – kumite dečki
3.mesto KERMC Anže – kata dečki
3.mesto BOŽIČ Amadej – kumite mladinci
5.mesto GRILC Matic – kata dečki
5.mesto ĆERIĆ Ivana – kata mlajše deklice
5.mesto ŠTIGL Klara – kata deklice
5.mesto CVELBAR Tilen – kumite dečki
7.-8.mesto PASKVALE Matic- kata dečki
12.-16.mesto SLADIČ Gašper – kata malčki
12.-16.mesto  POŽUN Tilen – kata malčki
12.-16.mesto  STOPAR Maks kata malčki
16.-17.mesto URH Sven – kata najmlajši
18.-20.mesto CESAR Žak – kata najmlajši
 
Poročal: Marko Stopar, KBV Sevnica
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

16.01.2022 | Ostali športi

Leto 2022 je leto pišeškega badmintona

22.01.2022 | Ostali športi

Ela Petan bronasta v Acapulcu