Časopis za pokrajino Posavje
21.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

KBV Sevnica na evropskem karate tekmovanju s petimi medaljami

Objavljeno: Ponedeljek, 24.10.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20221016_142748 (1)

Mladi sevniški karateisti s trenerjema

Med 14. in 16. oktobrom je potekalo v Bratislavi, prestolnici Slovaške, evropsko karate tekmovanje, kjer so sevniški karateisti pod vodstvom trenerjev Jurija Orača in Marka Stoparja osvojili pet medalj.

Na tekmovanju je nastopilo več kot 500 tekmovalcev iz devetih evropskih držav. Najboljšo uvrstitev v borbah – Kumite posamezno – je dosegel Anže Kermc, ki je med mlajšimi kadeti osvojil zlato medaljo. Pri mlajših dečkih se je Svenu Urhu uspelo z odličnimi borbami uvrstiti v veliki finale, kjer pa se je moral na koncu zadovoljiti s srebrno medaljo. Tilen Požun je odlično začel, a je na koncu z zadnjo borbo zaključil v polfinalu in v kategoriji dečkov osvojil bronasto medaljo. V Kyokushin katah sta najboljšo uvrstitev dosegla Gašper Sladič s 4. mestom v kategoriji starejših dečkov in Aljaž Rutar s 5. mestom pri dečkih.

V borbah ekipno so člani KBV Sevnica osvojili srebrno, v borbah ekipno Rotation pa še bronasto medaljo. Za obe ekipi so uspešno nastopili Maksimiljan Stopar, Tilen Požun, Aljaž Rutar in Gašper Sladič. Maticu Grilcu se žal tokrat ni uspelo uvrstiti v drugi krog tekmovanja.

PREGLED UVRSTITEV ČLANOV KBV SEVNICA

Kumite
1. mesto: Anže Kermc, ml. kadeti -55 kg
2. mesto: Sven Urh, ml. dečki
3. mesto: Tilen Požun, dečki

Kumite ekipno dečki
2. mesto: KBV Sevnica - Maksimiljan Stopar, Aljaž Rutar, Tilen Požun in Gašper Sladič

Kumite ekipno dečki Rotation
3. mesto KBV Sevnica - Maksimiljan Stopar, Aljaž Rutar, Tilen Požun in Gašper Sladič

Kyokushin Kata
4. mesto: Gašper Sladič, st. dečki
5. mesto: Aljaž Rutar, dečki

Iskrene čestitke vsem nastopajočim za požrtvovalnost in borbenost. Nastop na tekmovanju so omogočili Občina Sevnica, El-pro Damjan Božič s.p. in zlati sponzor kluba, podjetje Tanin Sevnica d.d. Klub se vsem iskreno zahvaljuje za pomoč.

Vir: KBV Sevnica

 
« Nazaj na seznam