Časopis za pokrajino Posavje
27.02.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kljub dobri igri članice OD Brestanica še čakajo na prvo domačo zmago

Objavljeno: Torek, 20.10.2020    Rubrika: Ostali športi Redakcija
OD Kostak Elmont-foto OD

Brestaniške odbojkarice

Odbojkarice iz Brestanice so se borbeno pripravljale na prvo domačo ligaško tekmo, ki pa je zaradi trenutnih razmer potekala brez gledalcev. Na tekmo 2.kroga članske lige je prišla ekipa Celja. Dobri dve uri se je igrala resnično lepa odbojka na obeh straneh, predvsem brez popuščanja in težko je bilo spustiti žogo na tla, reševalo se je že skoraj izgubljene žoge na obeh straneh in po dolgih točkah sta ekipi zaploskali ena drugi za borbo, kar je še dvignilo športni ekipni duh v teh časih, ko se ne smemo rokovati a kljub temu lahko z podobnimi potezami pokažemo spoštovanje nasprotnika in hvaležnost, da se šport nadaljuje, vsaj na tej ravni.

Prvi set se je kazala enakovrednost ekip, saj sta obe strani pokazali lepo borbeno igro, na strani domačink iz Brestanice so bila leta, izkušnje, na gostujoči strani iz Celja sicer malenkost mlajše a toliko bolj vztrajne in natrenirane, vzdržljive na dolge točke, ki so počasi utrujale domačo ekipo. Prvi set so domačinke vodile do 20 točke a po nekaj nepazljivih napakah na sprejemu servisa so v prednost prišle gostje in na hitro prevzele vajeti v svoje roke in z 25:23 dobile prvi set. Domačinke Kostak Elmonta so bile rahlo razočarane saj so izpustile lepo priložnost a kljub temu so se zavedale, da so kakovostno odigrale večino seta, na koncu se pač ni izšlo po njihovih željah.

Tako so se v drugi set pognale odločeno in s tisto svojo energijo, ki je to ekipo krasila že kar nekaj sezon nazaj, še ko je bila ekipa dve leti zapored neporažena v ligi, so se vrnili te isti občutki v katerih so igralke lahko samo uživale saj so set dobile z 25:9.
Tretji set so začele enako odločno kot so končale drugega z željo, da tudi tega odigrajo popolno. Priigrale so si lepo prednost 6 točk, ko so se počasi začele prebujati tudi nasprotnice in se točko po točko približevale. Domača ekipa je dvakrat prišla do zaključene žoge a ni uspela obrniti rezultata sebi v prid in po spletu okoliščin se je sreča obrnila v prid ekipi Celja, ki je set dobila z 26:24.

Kljub razočaranju, saj so se domačinke zavedale kaj so izpustile iz rok so se odločno pognale še v četrti set, da izvlečejo podaljšan set in si tako priborijo novo zmago. Kljub odločnim začetnim udarcem – servisu in napadu Eve Jurečič, lepih podajah Aleksandre Kožar in razpoloženi korektorici Tini Piltaver se stvari nikakor niso poklopile kot so si domačinke zamislile. Borile so se a ni bilo dovolj. Svoj del v borbi sta dodali še blokerka Nela Zupan in Manca Dremelj, ki je sploh prvič odigrala na tej poziciji ob odsotnosti mlajših, slednji sta s svojo energijo dodali nekaj lepih akcij na mreži in dali še dodatni zagon ekipi za končno zadovoljstvo, ki je bila kljub porazu v zadnjem setu z 19:25 in končnih 3:1 zadovoljna z prikazanim, saj je ekipa dihala kot eno.

Igralke Kostak ELmonta se kljub domačemu porazu zavedajo, da so prikazale všečno igro in predvsem jih žene naprej dobra energija v ekipi in morda se že v soboto, 24.10.2020 vse poklopi za nove osvojene točke ko dekleta odhajajo na gostovanje v Prebold.

Vir in foto: OD Kostak Elmont
« Nazaj na seznam