Časopis za pokrajino Posavje
2.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kolesarski vikend

Objavljeno: Torek, 02.07.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Podlesnik

Grega Podlesnik (desno) je v dobri formi.

V poslovni coni v Komendi je pretekli petek potekal kolesarski kriterij za 1. pokal Tadeja Pogačarja in VN Plastike Virant.

Kolesarsko društvo Rog je pripravilo pravi kolesarski spektakel, na katerem so se pomerili najboljši slovenski kolesarji in kolesarke. Privlačen krog, lep ambient in veliko število kolesarjev je v poslovno cono v Komendo privabilo tudi lepo število gledalcev in navijačev, v največjem številu pa so bili privrženci domačega asa Tadeja Pogačarja. V kategoriji mlajših mladincev so nastopili tudi mladi člani KD Tanin Sevnica. Najbolje je kriterij odpeljal Grega Podlesnik, ki je za las zgrešil stopničke in končal na četrtem mestu, Leon Klopčič pa je zasedel osemnajsto mesto.

V soboto se je mladi Grega Muhič udeležil dirke za pokal Slovenije v prekmurskih Šalovcih in zasedel v kategoriji dečkov C deveto mesto. V Radovljici je v nedeljo potekalo državno prvenstvo v cestni vožnji. V članski kategoriji je naslov branil Matej Mohorič (Bahrain Merida), ob njem pa je bila na štartu skoraj vsa slovenska kolesarska elita. Proga je bila izredno selektivna.
V kategoriji mlajših mladincev so nastopili tudi trije člani KD Tanin Sevnica. Grega Podlesnik je prišel v cilj v vodilni skupini in v šprintu zasedel šesto mesto, medtem ko je proga preostalima dvema pobrala kar nekaj moči. Leon Klopčič je zasedel petnajsto mesto, Klemen Jančič pa šestindvajseto. V članski kategoriji je postal državni prvak Domen Novak (Bahrain Merida).

Rene Jeromel
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte