Časopis za pokrajino Posavje
3.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Košarkarica in rokometaš postala športnica in športnik leta 2019

Objavljeno: Sreda, 19.02.2020    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Sportnik leta 2019  (126)

V Sevnici so razglasili športnice in športnike leta 2019.

V včerajšnjem poznem popoldnevu je potekala v sevniški kulturni dvorani prireditev, na kateri je Športna zveza Sevnica izpostavila najsvetlejše športne dosežke posameznih športnic in športnikov ter društev in klubov preteklega leta.

Za športnico leta 2019 je bila izbrana košarkarica Aleksandra Krošelj, športnik leta je ponovno postal rokometaš Blaž Janc. Naslov perspektivne športnice sta osvojili mlada tenisačica Una Grubešič in tekačica Nika Dobovšek. Osebnost leta je postala prof. športne vzgoje na OŠ Krmelj Breda Blas. ŠD Marok je prejel naziv za najbolj športno ekipo, za projekt leta je bila razglašena brošura Športastična Sevnica. Posebno zahvalo za minule dosežke je prejel RK Sevnica, ki pod novim vodstvom dosega dobre rezultate.

Sportnik leta 2019  (122)

Moderatorka Hana Čosić v pogovoru s slovensko tenisačico Majo Matevžič

Zbrane v dvorani sta nagovorila predsednica sevniške športne zveze Sara Martinšek in župan Srečko Ocvirk. Martinškova, ki je imela zelo motivacijski govor, s katerim je spodbujala k rednim športnim dejavnostim, je med drugim povedala, da se je Športna zveza Sevnica prijavila na razpis Fundacije za šport za finančno pomoč športnim društvom. Župan je menil, da je sodelovanje med občino in športnimi društvi ter klubi dobro. Pogovor z osrednjo gostjo, priznano slovensko profesionalno teniško igralko Majo Matevžič, je opravila moderatorka Hana Čosić. V pogovoru je gostja razkrila delček svoje športne poti, ki jo je že kot najstnico, staro 17 let, vodila v Italijo, kasneje je nastopila na največjih teniških turnirjih, olimpijskih igrah in se uvrstila med najboljših 40 igralk na lestvici WTA. Športno kariero je končala pred dobrimi desetimi leti zaradi poškodb ter nato odprla teniško šolo. »Tenis je moj način življenja in vse bi še enkrat ponovila, čeprav je v športu veliko odrekanja, a hkrati ogromno daje,« je še odgovorila na eno izmed vprašanj.

Športno prireditev so s plesnim nastopom popestrili člani Plesnega kluba Lukec ter učenke in učenci OŠ Boštanj, ki obiskujejo plesne vaje pod vodstvom Sebastiana Vodlana, ter s prikazom teniških veščin otroci, ki obiskujejo Teniško akademijo Gospod Ficko.

S. R.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Trampolini

06.08.2019 | Redakcija

Trgovska dejavnost v Posavju raste

22.07.2020 | Oglas

Pogradi za otroke