Časopis za pokrajino Posavje
17.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kovačič zmagal na dolgem triatlonu na Kitajskem

Objavljeno: Torek, 10.09.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG-2103
V soboto, 7. 9., je v kitajskem mestu Wenzhou potekala tekma za svetovni pokal v dolgem triatlonu, katere se je udeležil trenutno najvidnejši predstavnik slovenskega triatlona Jaroslav Kovačič, član Športnega društva Posavje.

V zelo težkih razmerah, pri temperaturi 35 stopinj Celzija, je v močni mednarodni konkurenci slavil odmevno zmago. Po končani tekmi je Jaroslav podal izjavo o poteku same tekme: »Bilo je zelo težko, predvsem zaradi vročine in seveda bega na kolesu, katerega sva uprizorila s tekmecem, starim znancem iz Danske, in teka, ki je ravno tako potekal v času največje pripeke. Po preteklih izkušnjah s tekmovanjem
IMG_8059
v Aziji sem si želel tekmo izpeljati po najboljših močeh. Načrt mi je uspel do potankosti. Dobro počutje pred in med tekmo sem dobro vnovčil ter na koncu slavil prepričljivo in odmevno zmago pred že prej omenjenim Dancem in tekmecem iz Rusije. Vse skupaj je seveda dobra popotnica za naslednji vikend, saj me pot vodi na evropsko prvenstvo v paratriatlonu v Valencii.« Tam bo Jaroslav nastopil kot vodnik slepemu športniku Alenu Kobilici.

Vir: ŠD Posavje
« Nazaj na seznam