Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kozmus šokiral z napovedjo konca kariere

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: Ostali športi
Kozmus šokiral z napovedjo konca kariere

Slovenijo je nocoj šokirala novica, da se je Primož Kozmus, olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva, po krajšem premisleku odločil prekiniti svojo športno pot. Njegova kariera je bila polna sijajnih uspehov, vendar tudi poškodb, bolečih padcev in preizkušenj. Po 15-letni karieri, ki jo je kronal z olimpijskim in svetovnim zlatom, pa se je odločil kariero postaviti na stran in začeti novo pot.

O svoji odločitvi je posavski šampion na svoji spletni strani povedal: »Kljub temu, da sem osvojil svetovni in olimpijski vrh, se zavedam, da je na moji poti ostalo še mnogo neosvojenih vrhov. Želja, da bi jih osvojil, ostaja. Vendar trenutno za nove podvige nimam in ne najdem moči. Stagniranje, pa čeprav v samem vrhu, me utruja in potrebujem premor in daljši čas za razmislek kako naprej.

Vsem, ki so me na poti spremljali, se iz srca zahvaljujem za pomoč, podporo in spodbude na moji poti. Zahvala gre predvsem moji družini za nesebično podporo, moji ekipi za trdo delo, odrekanja in zaupanje vame (Vlado Kevo, Marjan Ogorevc, Severin Lipovšek, Khalid Nasif), mojim sponzorjem (Generalni sponzor Gen GENERALNI SPONZOR - GEN ENERGIJA, SPONZORJI (Mobitel, Krka, Geoplin, Luka Koper, Avto hiša Radanovič, Atletska zveza Slovenije, Slovenska vojska), odličnim prijateljem in ne-nazadnje - vsem Slovencem, ki so me spodbujali in verjeli vame.

Slovo seveda ni lahka odločitev in potrebujem premor, zato sem se odločil, da svojo športno pot prekinem. Dovolil si bom vzeti čas za premislek in posvet z mojo ekipo, če je moje slovo nepreklicno in se pred začetkom nove sezone odločil dokončno. Trenutno pa sem odločen, da odhajam. Moji razlogi so osebni in do tega so me pripeljali nekateri preobrati v osebnem življenju. Več o moji odločitvi pa bom povedal spomladi, zato vljudno prosim za razumevanje in spoštovanje moje odločitve, o kateri bom več povedal na tiskovni konferenci pred prihodnjo sezono.«

« Nazaj na seznam