Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krčani odlični v Državni mladinski šahovski ligi do 20 let

Objavljeno: Torek, 03.09.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
dekleta ŠK Triglav Krško

Dekleta ŠK Triglav Krško

V organizaciji Šahovskega kluba En Passant in pod okriljem ŠZS je v Dobrni potekalo od 27. 8. do 31. 8. 2019 tekmovanje v okviru Državne mladinske šahovske lige do 20 let, ki so se ga udeležili vsi klubi iz Slovenije, ki v tej ligi, ki je najvišji mladinski nivo tekmovanja, nastopajo.

Tekmovanja so se udeležili tudi predstavniki ŠK Triglav Krško tako pri fantih, kot tudi pri dekletih. Pri dekletih je imel klub celo dve ekipi.
 
Igralni čas je bil 90 minut za 40 potez + 30 minut za preostanek in ves čas dodatek 30 sekund na potezo. Fantje so odigrali sedem, dekleta pa pet kol in dosegli so naslednje odlične rezultate.
fantje ŠK Triglav Krško 3. mesto

Fantje ŠK Triglav Krško


 
Šahistke Larisa Kuhar, Pia Marie Ružič in Ana Urbanč so med dekleti zmagale že kolo pred koncem in to brez izgubljene ’’match’’ točke, Tina Urbanč in Pika Radej, ki sta sestavljali drugo ekipo ŠK Triglav, pa osvojili četrto mesto, z zelo majhnim zaostankom za tretje uvrščenimi.
 
Fantje Miljenko Muha, Matej Požun in Aleksander Bajc so se po izjemno pogumni borbi uvrstili na tretje mesto med dobitnike medalj.
 
Larisa Kuhar je hkrati postala najboljša igralka na prvi plošči, Pia Marie Ružič najboljša igralka na drugi plošči, Pika Radej pa tretja igralka na drugi plošči. Pri fantih je Matej Požun osvojil najboljši rezultat na drugi plošči, kar je izjemen rezultat.
 
S tem so vse tri ekipe skupaj dosegle najboljši rezultat med vsemi klubi in ponovno potrdile že dolgo znano dejstvo, da je delo z mladimi v Krškem na najvišjem nivoju v Sloveniji. Letos je k temu delu največ prispeval trener in mednarodni mojster Toni Kos, ki je izvedel skupaj s šahisti med poletnimi počitnicami intenziven sklop priprav, čestitke pa gredo tudi ostalim trenerjem Blažimirju Kovačeviću, Hilmiji Ahmatoviću, Smiljani Jurečič in Marjanu Božiču.
 
Vse tri ekipe so tako ohranile možnost nastopanja v najvišji mladinski ligi tudi v naslednjem letu, vsi tekmovalci pa so tudi osvojili kategorizacijo za športnike tekmovalnih razredov Olimpijskega komiteja Slovenije.
 
Povezava na primarno novico: http://rez.sahist.si/?idt=71&ids=2&idp=28#prikaz2
 
ŠK Triglav Krško
 
« Nazaj na seznam