Časopis za pokrajino Posavje
23.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krške hip hop plesalke 4. na svetovnem prvenstvu

Objavljeno: Torek, 24.09.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
8DD3FD4E-2BC5-4F91-9588-D38173D0BAFE-1500
Od petka, 20. do nedelje, 22. septembra je v Dečinu na Češkem potekalo svetovno prvenstvo v street show plesih. Barve Slovenije je zastopalo tudi 6 plesalk iz Plesnega kluba Lukec iz Krškega, ki so tekmovale med članskimi malimi skupinami. 

Pod taktirko koreografa in trenerja Mihe Pozniča so s koreografijo Pisateljice nastopile Eva Krošelj, Maja Koretič Urbanč, Nina Škoberne, Ana Škoberne, Gabriela Sirovica in Kaja Popelar. 

Plesalke so nastopile v soboto in s prepričljivim polfinalnim nastopom priplesale večerni finale. V poznih večernih urah je bilo na vrsti še finale, kjer so si plesalke Lukca na koncu priplesale 4. mesto.

Gre za najboljši dosežek v zgodovini kluba na svetovnih prvenstvih v članski kategoriji v street plesnih disciplinah. Ostal pa je malo grenak priokus, saj so plesalke za las zgrešile medaljo in po ocenah njihovega trenerja, bi si z njihovim nastopom zaslužile vsaj drugo mesto. 

Kljub temu gre za izjemen uspeh krških plesalk na kar smo v Plesnem klubu Lukec še kako ponosni. Čestitke vsem plesalkam in njihovem mentorju Mihi Pozniču za rezultat, ki se bo zagotovo vpisal v zgodovino kluba. 

Vir: PK Lukec Krško
 
« Nazaj na seznam