Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krške mladinke in mladinci odprli sezono v državni mladinski šahovski ligi za leto 2020

Objavljeno: Torek, 08.09.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20200828_192957
V organizaciji Šahovskega društva Ptuj in pod okriljem ŠZS je v Domu krajanov Hajdina potekalo od 26. 8. do 30. 8. 2020 tekmovanje v okviru Državne mladinske šahovske lige do 20 let, ki so se ga udeležili vsi klubi iz Slovenije, ki nastopajo v tej ligi, ki je najvišji mladinski nivo tekmovanja. Tekmovanja so se udeležili tudi predstavniki ŠK Triglav Krško tako pri fantih/odprto, kot tudi pri dekletih.

Igralni čas je bil 90 minut za 40 potez + 30 minut za preostanek in ves čas dodatek 30 sekund na potezo. Fantje so odigrali sedem, dekleta pa štiri kola in dosegli so naslednje rezultate.
 
Šahistki Larisa Kuhar in Pia Marie Ružič sta med dekleti osvojili drugo mesto z enakim številom točk kot zmagovalke, razlikovale so se po zadnjem razločevalnem kriteriju, ki velja za takšna tekmovanja.
20200830_150056

 
Ekipo pri fantih oz. odprto so sestavljali mladi kadeti Bruno Glas, Filip Radej in Pika Radej in so se po izjemno pogumni borbi uvrstili na sedmo mesto. Najbolje se je odrezala Pika Radej, ki je med drugimi premagala tudi igralca, ki je bil za skoraj 900 ELO točk boljši od nje, kar je enaka razlika kot med njim in med svetovnim prvakom Magnusom Carlsenom. Skoraj podoben podvig je uspel tudi Brunu Glasu na prvi plošči v prvem kolu, pa tudi partije, ki so jih mladi šahisti izgubili, so bile v večini primerov zelo izenačene. Na ta način je ta mlada ekipa dokazala, da je še kako pripravljena tudi v bodoče krojiti mladinski in kadetski šahovski vrh v Sloveniji.
 
Letos je k temu delu največ prispeval trener in FIDE mojster Samo Štajner, ki je izvedel skupaj s šahisti med poletnimi počitnicami intenziven sklop priprav, čestitke pa gredo tudi ostalim trenerjem Blažimirju Kovačeviću, Hilmiji Ahmatoviću, in Smiljani Jurečič.
 
Obe ekipi sta tako ohranili možnost nastopanja v najvišji mladinski ligi tudi v naslednjem letu.
 
Vir: ŠK Triglav Krško
 
« Nazaj na seznam