Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krške tenisačice nastopile v ligi do 14 let

Objavljeno: Petek, 01.09.2023    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20230821_110617
Deklice Teniškega kluba Krško so nastopile v ligi do 14 let. Klubske barve so zastopale: Eva Grajžl, Tia Markl, Nera Andrejaš, Anja Mustar in Melani Berk (Krmelj-dvojna registracija).

V prvem kolu lige so nastopile proti ekipi ŠDTŠ Radovljica v gosteh. Deklice so bile v svojih igrah nepopustljive, a so morale na koncu vseeno priznati premoč domačinkam. Bilo je 3:1 za Radovljico. Točko za Krško sta v dvojicah priigrali Grajžl/Markl. 

Sledilo je gostovanje v Medvodah, kjer so domačinke slavile prav tako z rezultatom 3:1. Točko za Krško je priigrala Berk. 
IMG-5557

Ligaško tekmovanje se je po 1-dnevni pavzi nato preselilo v Krško, kje so igrale zadnji dve srečanji. V srečanju 3. kola lige do 14 let so gostili ekipo TD Vanganel+TC Izola. Krške deklice so bile boljše s 3:1. Točke so priigrale Grajžl, Berk in dvojica Grajžl/Markl. 

V srečanju zadnjega kola lige proti TK Center court pa je bilo zelo napeto. Domačinke so povedle z rezultatom 2:1 po tekmah posameznic. Točki za Krško sta prispevali Grajžl in Berk. Sledila je odločilna tekma dvojic (Grajžl/Berk), v kateri so sicer tesno izgubile in tekmice so tako izenačile na 2:2. Ker pa so krška dekleta v srečanju osvojila več nizov, so si s tem zagotovile še drugo zmago ter tako zaključile za nastopom v tem moštvenem tekmovanju. Osvojile so končno 3. mesto v svoji skupini. 

Vseh 5 deklic, ki so sestavljale ekipo, je potrebno pohvaliti za odnos in prikazane igre. 

Vir: Teniški klub Krško
« Nazaj na seznam
»