Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krški šahistki odlični na EP v standardnem šahu

Objavljeno: Sreda, 14.08.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Larisa Kuhar

Larisa Kuhar

V prvi polovici avgusta 2019 je v Bratislavi (Slovaška) potekalo evropsko prvenstvo v posamičnem standardnem šahu za mlade, ki je najtežje in hkrati najbolj prestižno šahovsko tekmovanje za mlade v tem delu sveta.

Šahisti in šahistke so tekmovali v skupinah U-8, U-10, U-12, U-14, U16 in U-18, igralni čas pa je bil 90 minut / 40 potez + 30 minut za preostanek + 30 sekund / potezo. Igrali so 9 kol po švicarskem sistemu. Na tekmovanju je nastopilo 1367 igralcev in igralk iz 48 držav.
Pia Marie Ružič

Pia Marie Ružič


Na tem tekmovanju sta sodelovali tudi šahistki iz ŠK Triglav Krško in dosegli odlična rezultata, sploh Larisa Kuhar, ki se je velik del tekmovanja borila za najboljša mesta, zelo blizu pa je bila tudi medalja. Žal je na koncu končala na še vedno odličnem 19. mestu in zbrala 5,5 točke od 9 možnih. To je celo pol točke več kot na istem tekmovanju v lanskem letu. Odlično je nastopila tudi Pia Marie Ružič, ki si je po začetni smoli v prvem kolu, kjer je bila pred zmago proti bistveno bolje ratingirani nasprotnici in na koncu žal izgubila, proti koncu priborila dve zaporedni zmagi in osvojila 4,5 točke ter s tem končala na 56. mestu.
slovenska delegacija

Slovenska delegacija na prvenstvu


 
Viden napredek je tudi posledica intenzivnega in kvalitetnega dela, ki ga je v klubskem okolju v zadnjem mesecu pred tekmovanjem pripravil mednarodni mojster in trener mladincev Toni Kos, šahist, ki je zrasel v domačem klubu in dosegel trenutno najvišji šahovski naziv v Krškem.
 
Rezultati po skupinah posamično v standardnem šahu:
 
U-16
19. mesto: Larisa Kuhar 5,5/9          ELO +91,2
56. mesto: Pia Marie Ružič 4,5/9     ELO –13,6
 
Čestitke šahistkama in njunim sedanjim (Blažimirju Kovačeviću, Toniju Kosu, Smiljani Jurečič) ter nekdanjim trenerjem (Marjanu Božiču in Hilmiji Ahmatoviću).

Vir: ŠK Triglav Krško
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki