Časopis za pokrajino Posavje
21.10.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krško bogatejše za jekleni športni poligon

Objavljeno: Sobota, 15.06.2019    Rubrika: Ostali športi Redakcija
krsko-poligon (26)

Odprtje ...

Pri teniškem centru v Krškem so v petek popoldne odprli jekleni športni poligon za vadbo na prostem.

Pobudo za postavitev poligona je dal Ivan Gerjevič, vodja regijske pisarne OKS v Brežicah, Občina Krško pa je zagotovila in pripravila prostor zanj, kar jo je stalo približno 12 tisoč evrov, je povedal krški podžupan Silvo Krošelj. »S tem se športni park, v katerem imamo nogomet, speedway, odbojko, tenis in balinanje, dopolnjuje še z osnovno športno panogo – gimnastiko. Poligon je namenjen vsem generacijam in upam, da ga bodo tudi s pridom uporabljale,« je še dodal.
krsko-poligon (29)

... in preizkus poligona


 
Poligon je sicer preko Olimpijskega komiteja Slovenije donirala Skupina SIJ (Slovenska industrija jekla). Gre za širši projekt, v okviru katerega takšne poligone postavljajo po vsej Sloveniji, krški je že deveti po vrsti, je povedala predstavnica podjetja Katja Krumpak, letos pa načrtujejo še dva. »Jekleni športni poligon je rezultat naše lastne izdelave. Zanj je potrebnih 86 metrov jeklenih cevi in 300 ur dela naše ekipe,« je pojasnila. Poligoni so namenjeni podpori rekreacije in razvoju športa v lokalnih skupnostih, vse skupaj pa združujejo pod okriljem projekta Jeklena volja, »s čimer želimo sporočiti, da je jeklena volja to, kar potrebujemo za športni uspeh, pa tudi za uspeh v življenju nasploh«.
 
Na otvoritvi, ki jo je vodil znani športni novinar Saša Jerkovič, sta bila prisotna tudi predsednik in podpredsednik OKS-ZŠZ Bogdan Gabrovec in Janez Sodržnik, kot poseben gost, ki so mu ob poligonu postavili tudi predstavitveno tablo, posavski olimpionik Primož Kozmus. Po uradnem odprtju so poligon prvi preizkusili mladi člani Atletske šole HOP2.
 
P. P.
 
« Nazaj na seznam