Časopis za pokrajino Posavje
29.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Luka Vodlan z vabilom na Broadway

Objavljeno: Ponedeljek, 03.08.2009    Rubrika: Ostali športi
Luka Vodlan z vabilom na Broadway V petek zvečer se je iz Nemčije vrnil član PK Lukec Krško Luka Vodlan, kjer se je udeležil izobraževanja na plesno glasbeni akademiji. Na šolanju so predvsem veliko plesali in peli, saj so za zaključno produkcijo pripravili odlomek iz filma West side story, predstave Fabulous feet in filma Mama mia. Luka se je tokrat prvič poleg plesanja lotil tudi petja.

Lastnika in glavna učitelja Richard in Rolann Owens iz Amerike sta bila zelo navdušena nad njegovo predstavo in mladostjo, zato sta mu omenila izobraževanje na eni izmed akademij v Ameriki. Prav gotovo bi bila zanj to dobra odskočna deska za Broadway. Luka jima je odgovoril, da zaenkrat ne razmišlja o tem, saj mu trenutno več pomeni študij na Fakulteti za šport v Ljubljani ter zastavljen veliki športni cilj, postati svetovni prvak v stepu.

»Zame je bila to predvsem neka nova izkušnja, saj do sedaj še nisem bil v tujini na podobnem izobraževanju. Morda sem pričakoval malo več kar se tiče specialnega dela izobraževanja (step), ampak zaradi tega ni bilo nič manj zanimivo. Spoznal sem mnogo novih ljudi iz drugih držav in celin. V osmih dneh smo pripravili predstavo s katero smo se na koncu predstavili lokalnemu občinstvu. Imeli smo plesne in pevske treninge na katerih smo poslušali nasvete in navodila priznanega pevca in igralca iz New Yorka, kjer igra v različnih mjuziklih. Treningi so bili drugače zelo naporni, smo se pa v času, ki nam je še ostal po treningih, družili in se med seboj spoznavali. Na koncu je vse skupaj izpadlo zelo zabavno in vsi smo bili veseli, ko nam je zadnji dan uspela lepa predstava. Osem dni nam je zelo hitro minilo. Bila je izkušnja, ki je najbrž nikoli ne bo noben od nas pozabil," je dejal Luka po prihodu domov.

Po enotedenskem počitku bo Luka začel s pripravami za naslednjo plesno sezono. Najprej kondicija doma, nato dvotedenske tehnično programske priprave v Ljubljani skupaj s svojo soplesalko Majo Omovšek.

« Nazaj na seznam