Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Lukčeve mladinke bronaste na evropskem prvenstvu

Objavljeno: Torek, 14.09.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_1360-1500
V soboto, 11. septembra je v kraju Brzeg Dolny na Poljskem potekalo evropsko prvenstvo v hip hopu, katerega se je udeležilo tudi 24 mladinskih plesalk Plensega kluba Lukec. 

Plesalke, ki sestavljajo skupino Madness, so si z odličnim nastopom v kategoriji mladinskih hip hop formacij priplesale bronasto medaljo in s tem dosegle prvo medaljo za Plesni klub Lukec na evropskih prvenstvih v hip hopu med formacijami. Skupina Madness je ena od najboljših skupin v klubu, ki jo vodi in trenira Miha Poznič. Mesto v skupini si je potreno zagotoviti skozi sito avdicije, ki jo v klubu pripravimo ob začetku vsake sezone. V tej, za Lukec zlati, ekipi so v tej sezoni izjemnih uspehov pridno trenirale in tekmovale:
Hip-Hop 37807-1500
 Zala Popijač, Ema Zildžović, Tjaša Aleksandra Komočar, Zala Kac, Neja Pacek, Nina Pacek, Maruša Martinkovič, Lara Arh, Nika Kerin, Ema Rožman, Nuša Kostrevc, Ema Drenik, Nastja Klukej, Nina Krmelj, Pija Naja Kukec, Leticija Perc Lisec, Daša Mustar, Manca Ančimer, Patricija Gregorič, Tinkara Kranjčevič, Laura Penica, Lena Vintar, Taja Mikulanc in Ana Baznik. Ena od izjemnih vrlin, ki krasi to ekipo, je neverjetna povezanost in predanost vseh plesalk. Skupaj s trenerjem Miho so si nadele prav poseben motivacijski slogan, ki glasi: skromnost, spoštovanje, pripadnost - Madness. Zagotovo je takšna povezanost ekipe 24 plesalk ena od pomembnih dejavnikov, ki lahko prinaša tako vrhunske rezultate. Vse to se lahko prav dobro vidi tudi v posnetku njihovega nastopa z evropskega prvenstva, ki si ga lahko ogledate na povezavi: https://youtu.be/TFLg4xLIEwI

Plesalke sta na Poljskem spremljala trener Miha Poznič in spremljevalcec Sebastijan Vodlan. Na pot so se skupaj z ostalimi reprezentanti odpravili že v četrtek v večernih urah, v Vroclav, kjer so bili nastanjeni, pa so prispeli v petkovih doposldanksih urah. Popoldne so nato izkoristili za ogled mestnega jedra, večer pa za sproščeno druženje. V soboto so se odpravili na prizorišče evropskega prvenstva, kjer so opravili še zadnji trening. V gala večeru je bil na vrsti tudi finale mladinskih hip hop formacij, kjer so plesalke odlično nastopile in si priplesale odlično 3. mesto. Sledilo je neizmerno veselje in nato nočna vožnja do doma, kjer so plesalkam nepozaben sprejem pričarali njihovi starši. 

Iskrene čestitke vsem plesalkam ter trenerju za ta izjemni športni dosežek. 

Vir: PK Lukec
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.09.2021 | Redakcija

Hribi in gore še vedno vabijo

20.05.2020 | Sporočilo

Skrb za telo in um v objemu narave