Časopis za pokrajino Posavje
16.09.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Lukci blesteli v Beogradu

Objavljeno: Ponedeljek, 03.06.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
lukec-beograd (31)
V nedeljo, 2. junija, je v Bogradu potekal mednarodni plesni festival Uhvati ritam. Festivala so se že četrto leto zapored udeležili tudi plesalci Plesnega kluba Lukec. Na festivalu jih je nastopilo 32 in domov so prinesli 7 zmag in eno drugo mesto. 

Med mlajšimi mladinci sta tekmovali dve skupini in sicer je mala skupina Sleepover v kategoriji hip hop osvojila 1. mesto. Prav tako si je 1. mesto priplesala tudi formacija Madness, ki je prav tako nastopila v hip hopu.

Med starejšimi mladinci so nastopile modern plesalke in si s koreografijo No more silence priplesale zmago v kategoriji modern malih skupin. Med solistkami pa se je s koreografijo The choice predstavila Žana Colarič in si prav tako priplesala 1. mesto. 
Med člani je nastopila združena formacija Force, s plesalci Lukca in Plesnega Vala iz Celja. Med hip hop formacijami so si priplesali 2. mesto. Med malimi skupinami pa je nastopila skupina The Pharaohs, v kateri pleše Lukčeva trenerka Vanesa Krenker, in osvojila 1. mesto. 

V gala večer festivala Uhvati ritam, kjer so se najprej predstavile 4 najboljše mladinske skupine in formacije so se uvrstili kar dve naši skupini in sicer modern skupina No more silence in hip hop formacija Madnes. V modern skupini so nastopile Klara Kostrevc, Špela Vasiljevič, Maja Koretič Urbanč, Žana Colarič, Naja Šiška, Urška Vehovar, Zoija Hana Kozole in Krina Vintar. V formaciji Madness pa Ema Zildžovič, Evelin Luštek, Maruša Grmšek, Svit Sevšek, Kroina in Lena Vintar, Nina in Neja Pacek, Popijač Zala, Valentina Pirc, Ana Baznik, Ema Rožman, Klara in Nuša Kostrevc, Laura Penica, Zala Kac, Daša Mustar, Ema Drenik, Leticia Chiara Perc Lisec, Nina Krmelj ter Pia Naja Kukec. Slednji so postali tudi zmagovalci gala večera v mladinski kategoriji. 

Nato so na gala večeru nastopili še člani in tudi tukaj sta prav tako nastopili dve skupini PK Lukec in Plesnega Vala in sicer Force in The Pharaohs. V skupini Force so iz Lukca zaplesale Eva Krošelj, Ana Škoberne, Maša Tekavčič in Maja Koretič Urbanč. Na koncu so osvojili 3. mesto. Zmago pa so tako kot preteklo leto domov odnesli plesalci skupine The Pharaohs. 

Iskrene čestitke vsem plesalcem in še posebno obema trenerjem in koreografoma Vanesi Krenker in Mihi Pozniču. 

Vir: PK Lukec
Foto: Sebastijan Vodlan
 
« Nazaj na seznam