Časopis za pokrajino Posavje
2.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Lukci trikratni državni viceprvaki

Objavljeno: Torek, 02.07.2019    Rubrika: Ostali športi Redakcija
pk lukec - drzavno prvenstvo (26)

Plesna formacija Madness

Z državnim prvenstvom, ki je potekalo od 23. do 30. junija v Novem mestu, se je zaključila še ena plesna sezona. Za plesalce PK Lukec zopet izjemno uspešna, saj so na letošnjem državnem prvenstvu osvojili kar tri naslove državnih viceprvakov. Na letošnjem DP je sodelovalo 50 plesalcev PK Lukec.

V mladinski kategoriji so Lukci imeli predstavnike v treh disciplinah. 9. mesto je osvojila mladinska street mala sklupina s koreografijo Sleepover. V skupini so zaplesali: Korina Vintar, Maruša Grmšek, Svit Sevšek. Valentina Pirc, Evelin Luštek, Ema Zildžovič in Stella Resnik. Hip hop formacija Madness si je v izredno močni konkurenci 22 skupin na koncu priplesala 12. mesto. Poleg zgoraj omejenih plesalcev so v formaciji zaplesali še Ana Baznik, Laura Penica, Zala Kac, Daša Mustar, Zala Popijač, Klara Klara in Nuša Kostrevc, Neja in Nina Pacek, Ema Rožman, Pija Naja Kukec, Leticia Perc Lisec, Nina Krmelj, Ema Drenik in Lena Vintar. V kategoriji modern solo mladinke pa je nastopila Žana Colarič, ki si je priplesala 21. mesto.

pk lukec - drzavno prvenstvo (5)

Plesna zasedba Sleepover

Med člani je nastopila street mala skupina v kateri so zaplesale Eva Krošelj, Maja Koretič Urbanč, Kaja Popelar, Nina Škoberne, Gabriela Sirovica in Ana Škoberne. S koreografijo Writers so si na letošnjem državne prvenstvu priplesale srebrno medaljo.
V kategoriji članov 2 pa so še dve srebrni medalji dodali plesalci male skupine Ray in formacije So what. V prvi so nastopile Irena Vrhovšek, Mojca Tabor, Romana Krstič, Karin Drenik, Ksenja Vintar, Mateja Kuntarič in Martina Grmšek. V formaciji So what pa so poleg njih zaplesali še: Tina Vahčič, Mirjana Ivanušič, Urška Udovč, Katja Žajber, Tamara Strnad, Tamara Krulec, Darinka Mavsar, Miha Poznič, Brigita Andlovic, Klavdija Škoberne, Claudia De Costa in Anja Pibernik.

Iskrene čestitke vsem plesalcem in trenerjem Vanesi Krenker, Luki Vodlanu in Mihi Pozniču za izjemne nastope in osvojena mesta na državnem prvenstvu. S tem je čisto zaključena še ena nadvse uspešna sezona za plesalce PK Lukec, ki se do septembra poslavljajo od plesnega parketa.

Vir in foto: Sebastijan Vodlan
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte