Časopis za pokrajino Posavje
14.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Maja Lakner zlata na mednarodnem turnirju Ljubljana Open 2019, Ela Petan srebrna in bronasta

Objavljeno: Torek, 19.11.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
karate_klub_brezice (32)
V soboto, 16. novembra 2019, je v Ljubljani potekal močan mednarodni karate turnir Ljubljana Open 2019, ki se ga je udeležilo kar 769 tekmovalcev iz 14 držav. Karate klub Brežice je zastopalo osem tekmovalcev, ki so osvojili tri kolajne - po eno vsake barve.

V dopoldanskem delu tekmovanja so se pomerili kataši. Maja Lakner je skupaj z Majo Lazanski nastopila v kategoriji mlajših kadetinj (8.–3. kyu), kjer se je pomerilo 12 tekmovalk. Luka Cicvarić je nastopil v kategoriji dečkov absolutno, kjer se je za kolajne borilo kar 34 tekmovalcev. Saša Petković je nastopila v kategoriji mlajših kadetinj, ki je štela 20 tekmovalk, Ela Petan pa v kategoriji kadetinj, kjer je bilo prijavljenih kar 35 tekmovalk.

karate_klub_brezice (16)
Maja Lakner je bila v prvem krogu prosta, nato pa je v naslednjih dveh krogih premagala nasprotnici z močnima izvedbama kat Gekkisai Ni in Gekkisai Ichi ter si je z rezultatoma 5:0 in 3:2 priborila zlato odličje.

Ela Petan je svoje nastope v katah začela odlično, saj je prvi nasprotnici premagala brez izgubljene točke (5:0), v četrtfinalu je z rezultatom 3:2 premagala Noemi Corragio iz Italije, vendar je v polfinalu z rezultatom 0:5 morala priznati premoč kasnejši zmagovalki turnirja, Ingi Grgić iz Hrvaške. V repasažnem boju je Ela premagala Katjo Horvatič iz Radvanj z rezultatom 4:1 in si tako priborila bronasto odličje v katah.

karate_klub_brezice (31)
Saša Petković je bila v prvem krogu prosta, nakar je z rezultatom 4:1 premagala nasprotnico iz KK Radgona, v četrtfinalu pa je žal izgubila (0:5) proti tretjeuvrščeni Luce Olah Hajna iz Madžarske in tako zaključila tekmovanje brez možnosti boja za kolajno.

Maja Lazanski in Luka Cicvarić tokrat nista imela športne sreče in sta tekmovanje zaključila brez vidnejših uvrstitev.

Na zelo močnem turnirju v Ljubljani je nastopilo tudi pet brežiških borcev, ki so z odličnimi boji zabeležili zavidljive rezultate. Najbolje se je pri kadetinjah do 54 kg odrezala Ela Petan, ki se je prek Dizdarevićeve (BiH), Rattalejeve (AUT) in Lipcseyeve (HUN) prebila v polfinale, kjer se je srečala s staro domačo konkurentko Tiso Jernejo Brezovnik (SLO). S taktično dovršeno borbo in veliko borbenostjo je Ela slavila s 3:0 in se uvrstila v veliki finale ter vnovič dokazala, da sodi med najboljše v tem delu Evrope. Finale se žal ni izšel po načrtih, vsekakor pa je srebrna medalja velik dosežek in velika nagrada za vsakodnevni trud.

karate_klub_brezice (33)
Za veliko presenečenje turnirja je pri kadetih do 52 kg poskrbel Jaka Cerjak, ki se je prek Puhra (GER) in ob odsotnosti Rafija (Bangladeš) v četrtfinalu pomeril s kasnejšim zmagovalcem Crippojem (ITA). Borba se je končala z 0:0, sodniki pa so s 4:1 v polfinale uvrstili nasprotnika. V repasažu je Jaka s 4:0 premagal Pappadopolusa iz Grčije, za bronasto medaljo pa je klonil proti Šehiću in se moral zadovoljiti s 5. mestom, kar je zagotovo izjemen uspeh za fanta, ki ima zaenkrat še zelo malo izkušenj na tekmovanjih tako visokega ranga.

Pri mlajših kadetinjah do 45 kg je odlično začela Tjaša Petković, ki je v prvem krogu z 2:0 premagala Radovanovo iz Hrvaške, v drugem krogu z 2:0 Kokoshejevo iz Ukrajine, z enakim rezultatom pa je v četrtfinalu klonila proti Busejevi iz Avstrije, ki se ji žal ni uspelo uvrstiti v finale. Repasaža žal ni bilo, vseeno pa je Tjaša lahko upravičeno ponosna na končno 7. mesto.

Saša Petković je barve kluba zastopala pri mlajših kadetinjah nad 50 kg in kot vedno pokazala veliko srce. V prvem krogu se je pomerila s Pušico iz Srbije, jo brezkompromisno napadala, 4-krat premočno udarila v glavo in bila žal diskvalificirana. Saša je nedvomno ena tistih bork v klubu, ki najbolj gara, ima veliko športno srce, zato bo o njej še zagotovo slišati veliko lepega.

Ana Sever se je pri kadetinjah nad 54 kg pomerila s Pappovo iz Madžarske in tekmovanje žal zaključila v prvem krogu.

Naše člane že prihodnjo soboto čaka nastop na državnem prvenstvu do 21 let, sledi mednarodni turnir v Trbovljah, začetek decembra pa bosta Ana Sever in Ela Petan z državno reprezentanco nastopili na Balkanskem prvenstvu za kadetinje, ki bo v brežiški športni dvorani.

Vsem želimo veliko uspeha!

Vir: Karate klub Brežice
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte