Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mednarodni »fullcontact« karate turnir

Objavljeno: Ponedeljek, 07.03.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Karate turnir (7)

Gašper Sladič je osvojil 1. mesto v kategoriji ml. kadetov 45 kg.

V soboto se je v Sveti Nedelji na Hrvaškem odvijal eden največjih Kyokushinkai karate turnirjev v Evropi pod okriljem Kyokushinkai KK Domenica v sodelovanju s Hrvatskim Kyokushinkai karate savezom.

Na tem prestižnem tekmovanju so nastopili tekmovalci in tekmovalke iz 11 držav – iz Avstrije, Belgije, Bosne in Hercegovine, Nemčije, Madžarske, Italije, Srbije, Slovaške, Slovenije, Švice in Hrvaške. V dopoldanskem nastopu v Katah sta se Tilen Požun in Maksimiljan Stopar uspela uvrstiti v polfinale, a v zaključku sta se morala medsebojno pomeriti za 3. mesto. Uspešnejši je bil Stopar, ki je na koncu med ml. kadeti osvojil 3., Požun pa 4. mesto. V popoldanskem delu so nastopili še tekmovalci v fullcontact borbah, Kumite K.O. Tilen Požun je v kategoriji ml. kadetov -40 kg osvojil 5.-6. mesto, Sven Urh je osvojil 3. mesto v kategoriji dečkov -35 kg, Nina Paskvale 2. mesto med deklicami -40 kg in Gašper Sladič 1. mesto v kategoriji ml. kadetov +45 kg. Gašper Sladič je bil na tem tekmovanju tudi naš najboljši tekmovalec. V svoji težki kategoriji je premagal vse svoje nasprotnike in na koncu zasluženo osvojil zlato medaljo in od organizatorja prejel še pokal Domenice.

Veselje v sevniškem taboru je bilo nepopisno, zmage pa so se poleg Gašperja Sladiča veselili prav vsi naši, tekmovalka Nina Paskvale, tekmovalci Tilen Požun, Sven Urh in Maksimiljan Stopar. Uspeh bi bil lahko še večji, če bi se tekmovanja lahko udeležili še preostali naši mladi upi, ki pa jim je žal bolezen in poškodba preprečila nastop na tem prestižnem tekmovanju.

Iskrene čestitke vsem nastopajočim za prikazane nastope, borbenost, ekipni duh in še posebej za osvojena odličja v fullcontact karateju. Hvala organizatorju na toplem sprejemu in odlični organizaciji! OSU!

PREGLED REZULTATOV SEVNIŠKIH KARATEISTOV

KATA
3. mesto: Maksimilijan Stopar, ml. kadeti
4. mesto: Tilen Požun, ml. kadeti

KUMITE K.O.
1. mesto: Gašper Sladič, ml. kadeti +45 kg
2. mesto: Nina Paskvale, deklice -40 kg
3. mesto: Sven Urh, dečki -35 kg
5.-6. mesto: Tilen Požun, ml. kadeti -40 kg

Vir: KBV Sevnica
« Nazaj na seznam
»