Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mladi Brežičan odločno štartal v novo sezono

Objavljeno: Ponedeljek, 22.06.2020    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
016C92C9-370D-427D-9FD2-D2A0688ADF7B
Motokros sezona se je v regiji končno začela z nacionalnimi prvenstvi. Mladi, komaj osemletni Brežičan Alex Novak, neuradno aktualni lanski svetovni prvak v kategoriji do 50 ccm, ki ga je osvojil na dirki "MX Master Kids" v francoskem Verdunu, je odlično štartal v novo sezono.

Sicer tekmuje s hrvaško licenco in je v to skrajšano sezono štartal v kar dveh kategorijah (50 in 65ccm). Včeraj je na slavonskem dirkališču motocross kluba Rosberry-Sibinj na otvoritveni dirki odprtega super cross prvenstva Hrvaške domov odnesel kar dva pokala. Suvereno je zmagal v obeh kategorijah, kar je za mladega Brežičana poseben dosežek. Nadarjeni osemletnik je namreč prvič nastopil v kategoriji do 65 ccm, kjer vozijo fantje med devetim in dvanajstim letom starosti.
IMG_0760
In tudi v tem razredu z nekoliko starejšimi nasprotniki je po prvi voznji kljub napadom na prvouvrščenega Tina Troho vožnjah končal za njim na drugem mestu, v drugi pa je ob odličnem štartu uspel suvereno zmagati in s tem postati skupni zmagovalec tudi v tej višji kategoriji.

Sezono bo nadaljeval že to nedeljo na slovenskem odprtem državnem prvenstvu v motocrossu, v kategoriji do 50 ccm, ki bo v Orehovi vasi pri Mariboru. Letošnjo okrnjeno sezono bo kot kaže dobro izkoristil tudi za treninge in prehod na večji motor v naslednjem letu, glavni cilj te sezone pa je vsekakor poskus ponovitve rezultata neuradnega naslova svetovnega prvaka v kategoriji do 50 ccm, ki bo po lanskoletni osvojitvi v francoskem Verdunu, letos v belgijskem Nismesu.

M. Š.
« Nazaj na seznam