Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

MRD Dobova v uvodu letošnje sezone hit prvenstva

Objavljeno: Torek, 15.10.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
MRD Dobova (2)

Moško rokometno društvo (MRD) Dobova trenutno zaseda 4. mesto med prvoligaši.

Izkušenemu in zagnanemu vodstvu Moškega rokometnega društva (MRD) Dobova je uspelo sestaviti ekipo, ki navdušuje v prvenstvu in se trenutno nahaja na četrtem mestu prvenstvene lestvice z osvojenimi osmimi točkami.

Minuli vikend se je odvijal 6. krog jesenskega dela prvenstva, ko so se Dobovčani podali na neugodno gostovanje k Butan Plinu Izola in jo uspeli premagati ter vknjižiti že četrto zmago v tej sezoni. To soboto Dobovo čaka eden najtežjih derbijev rednega dela z drugo uvrščeno Riko Ribnico.

Uspeh prvoligašev je največji navdih za vključitev mladih. »V MRD Dobova si tudi v prihodnje želimo delati z mladimi in ohraniti standarde male šole rokometa. Dolgoročni cilj je razviti t. i. domačo, posavsko igralsko jedro, kar bomo dosegli z močno podporo mladinski ekipi in nadaljnjimi vložki v prvoligaško člansko ekipo, ki je na nek način promotor dobovskega rokometa in zaradi katere si mladi še bolj želijo vstopati v rokometni svet,« poudarja Mišo Kostevc.

Ali je končnica za prvaka realen cilj? Vsekakor drži, da se forma dobovskih rokometašev dviguje, vendar je do zaključka rednega dela prvenstva še daleč. Vodstvo ostaja na realnih tleh in si tako kot igralci v »dobovski trdnjavi« želi podpore s tribun. Navijači boste lahko osmi igralec že to soboto, 19. oktobra, na težkem derbiju z Ribnico. Vabljeni!

Vir: MRD Dobova
« Nazaj na seznam