Časopis za pokrajino Posavje
29.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na 2. teku ob Hinji v Mirnski dolini najboljši Kobe v moški in Hežetova v ženski konkurenci

Objavljeno: Nedelja, 26.07.2009    Rubrika: Ostali športi
Na 2. teku ob Hinji v Mirnski dolini najboljši Kobe v moški in Hežetova v ženski konkurenci V sončnem nedeljskem dopoldnevu se je v Športnem parku Krmelj pričel 2. tek ob potoku Hinja, ki je štel za pokal Dolenjskega lista in je vključen tudi v akcijo Slovenija teče. Tek je povezal tri krajevne skupnosti v Mirnski dolini, saj je 134 tekačev teklo skozi KS Krmelj, KS Tržišče in KS Šentjanž. Tekmovalci so sodelovali v moški in ženski absolutni konkurenci na 8 kilometrov (po kriterijih tekov za pokal Dolenjskega lista 2009), otroci (letnik 1993 - 1996) na 1,2 kilometra dolgi progi in otroci, rojeni leta 1997 ter mlajši, na 600 metrov.

Najhitreje je s progo opravil lanski prvak Primož Kobe (FIT klub), drugo mesto je pripadlo Robertu Lendaru (AK Sevnica), tretje pa Bojanu Vidmarju (DTP Trebnje). V ženski konkurenci je slavila Vesna Hežet (Semiški brkači), na drugo mesto je pritekla Marta Gričar (AK Radeče), na tretje Magda Lužar (DTP Trebnje). Med rekreativci je bil najboljši Leopold Saje (AK Portovald), med rekreativkami pa Marija Zupet. Močan aplavz so gledalci namenili domačinkama, Marici Starič in Berti Logar, ki sta se odločno spoprijeli s progo v rekreativni konkurenci in jo tudi premagali. V konkurenci otrok, rojenimi med leti 1997-1999, je bil najboljši Aljaž Renko, tekačica Hana Kranjec pa je bila najboljša v skupini otrok, rojenimi leta 2000 in kasneje. Osem pohodnikov se je podalo tudi na uro in pol trajajoč pohod na Kamenško.

Obema zmagovalcema, Primožu Kobetu in Vesni Hežet, je bila proga všeč, saj je bila razgibana - z malo klancev in dolin, vendar lepo speljana in ustrezno označena. Prvi del proge je bil asfaltiran, drugi del je potekal po gozdni poti okoli jezera, ki je bila na posameznih delih zaradi nočnega dežja rahlo spolzka.

Medalje in priznanja sta podeljevala predsednica KS Krmelj Slavica Mirt ter sevniški občinski svetnik, sicer pa domačin Rudi Bec. Prireditev je povezoval občinski svetnik iz Krmelja Dušan Močnik. Vsi udeleženci teka so dobili spominsko majico, obrok ter pijačo po prihodu v cilj.

S. R., foto: D. P.

 

« Nazaj na seznam