Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na gorskem teku na Lisco več kot sto tekačic in tekačev

Objavljeno: Četrtek, 02.05.2019    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Na gorkem teku na Lisco več kot sto tekačic in tekačev

Današnji gorski tek na Lisco se je pričel na Orehovem.

Lepo število tekačic in tekačev se je danes ob 10. uri podalo z Orehovega pri Sevnici na 947 metrov visoko Lisco (pohodnice in pohodniki so odšli na pot dobre pol ure pred tekači).

Na gorkem teku na Lisco več kot sto tekačic in tekačev

Gorski tekač Miran Cvet je absolutni zmagovalec 28. gorskega teka na Lisco z rekordom proge 38 min. 33 s.

Letos je to že 28. gorski tek na Lisco, s katerim je pričel ter ga še vedno organizira in vodi nekdanji sevniški tekač Pavle Drobne, ki pred tekom poskrbi tudi za urejenost proge. Pred tekom je potekalo tudi ogrevanje in lanskoletni zmagovalec Miran Cvet je za našo medijsko hišo povedal, da bo to njegov peti tek na Lisco. »Proga je zahtevna, a vedno odlično pripravljena, organizator se vedno zelo potrudi,« je še dodal. Ali bo tudi letos prvi pritekel na Lisco, ni želel napovedati, a njegov nasmešek je bil zgovoren.

Tekačice in tekači, ki so se v sončnem dopoldnevu podali na lepo označeno in dobro varovano ter razgibano in slikovito 8- kilometrsko progo, so se prve štiri kilometre rahlo vzpenjali, nato je sledil kilometrski spust in nato trikilometrski vzpon mimo vasi Polje in cerkvice sv. Jošta na Lisco, kjer je bil cilj. Ob poti je bilo postavljenih pet okrepčevalnic, tekmovalke in tekmovalce pa so ob poti spodbujali tudi gledalci.

Po zaključenem osrednjem teku so potekali na travnatem območju Lisce še otroški teki, nato je sledila razglasitev rezultatov, podelitev priznanj, pokalov in praktičnih nagrad. Absolutni zmagovalec teka na posavski biser je postal Miran Cvet iz Hrastnika, v ženski konkurenci je slavila Mojca Koligar z Gorenjske. Iskrene čestitke vsem, ki ste se udeležili enega najzahtevnejših gorskih tekov v Sloveniji.

S. R.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki