Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na kostanjeviškem teku najhitrejši olimpijec Kobe

Objavljeno: Torek, 15.09.2020    Rubrika: Ostali športi Redakcija
start

Štart 9 km teka

Kostanjevica na Krki je bila v nedeljo dopoldne prizorišče velike tekaške prireditve – 35. Kostanjeviškega teka in memoriala Poldeta Bučarja, dolgoletnega tamkajšnjega športnega delavca.

Tekaška prireditev, sicer šesta v vrsti letošnje (skrajšane) sezone tekov za pokal Dolenjske, je najbrž tudi po zaslugi lepega, skoraj poletnega vremena v Kostanjevico na Krki privabila številne tekače in tekačice. Kar 139 se jih je podalo na devetkilometrski tek s približno 150 višinskimi metri izpred kostanjeviške šole po obronkih Gorjancev do nekdanjega samostana in nazaj na izhodišče. Z odličnim časom 30:14 ga je najhitreje pretekel novomeški maratonec, sicer olimpijec iz Londona 2012 Primož Kobe (Fit klub Novo mesto).
najboljsi absolutno

Najboljši absolutno md moškimi in ženskami

Za drugo mesto sta se 'udarila' Sevničan Miha Povšič (AK Sevnica) in domačin Gregor Bučar (Matick), več moči je imel v zaključku prvi, ki je uro ustavil pri 31:59, lanski zmagovalec pa pri 32:18. "Kot vsako leto sem tudi letos dal svoj maksimum, izboljšal lanski čas ter v cilj pritekel kot 3. v absolutni konkurenci. Po lanski zmagi torej še ena lepa uvrstitev. V začetku oktobra me čaka državno prvenstvo v polmaratonu v Novem mestu, nato pa le še zaključni dve prireditvi v sklopu Tekov Dolenjske, kjer lovim čim večje število točk, saj se potegujem za visoko skupno uvrstitev," je po teku povedal Bučar. Seveda je bil tudi najhitrejši med tekači iz domače občine v kategoriji do 40 let, za njim sta se zvrstila njegov brat Marko in Domen Gramc, nad 40 let pa Jože Penca in Slavko Krošl.
 
Med ženskami je bila najhitrejša Hrvatica Mateja Ožanić (39:35), sicer članica društva Marathon Novo mesto, druga je bila Jana Jakša (3K šport) s časom 40:21, tretja pa Katarina Souidi (40:53). Med domačinkami je s progo najhitreje opravila Mojca Zagorc.
 
otroski teki2

Otroški tek


Na krajših razdaljah (od 250 do 1000 m) se je na šolskem igrišču pomerilo kar 68 otrok.
 
Organizatorji so bili z udeležbo več kot zadovoljni. Za primerjavo: lani je bilo na glavnem teku manj kot 80 tekmovalcev, leto torej kar 60 več. To dokazuje, kako željni so rekreativci in rekreativke tovrstnih, v tem času dokaj redkih prireditev.
 
P. P., foto: Boris Polovič in P. P.
« Nazaj na seznam