Časopis za pokrajino Posavje
17.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Mini Olimpijadi 2021 v Brežicah se je predstavilo skoraj 200 otrok

Objavljeno: Nedelja, 03.10.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
mini_olimpijada4
Športna zveza Brežice, Zavod za šport Brežice, Atletski klub Brežice in Olimpijski komite Slovenije so se podpisali pod izvedbo Mini Olimpijade 2021, ki je potekala v četrtek, 30. septembra, na atletskem stadionu Brežice. Na prireditvi se je predstavilo skoraj 200 otrok iz dveh športnih društev in desetih osnovnih šol.

Za številne mlade športnike je bilo to prvo pravo tekmovanje. Otvoritev prireditve je potekala po tradicionalnem olimpijskem protokolu. Ob olimpijskih himni sta na stadion prišli olimpijska zastava in bakla, eden izmed tekmovalcev pa je prebral olimpijsko zaprisego. Tekmovanje je potekalo pod geslom "Pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati.", zato lahko rečemo, da so bili zmagovalci prav vsi udeleženci Mini Olimpijade.

Tekmovanje v četveroboju (tek na 150 metrov, tek na 30 metrov z ovirami, met vorteksa in skok v daljino z mesta) je potekalo v kar devetih starostnih kategorijah (od fantov in deklet letnika 2011 pa vse do fantov letnika 2016 in mlajših). Prav vsi športniki in športnice so pokazali pravi športni duh, se borili po najboljših močeh, prizorišče pa zapuščali dobre volje. Vsi udeleženci so prejeli spominsko majico in sladoled, tisti najboljši pa tudi čisto prave medalje.

Vir in foto: ŠZ Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

06.08.2019 | Redakcija

Trgovska dejavnost v Posavju raste

07.05.2020 | Redakcija

Mavzoleju povrnili sijaj