Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na otoku Murter potekal 4. badminton turnir

Objavljeno: Ponedeljek, 22.06.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
badminton_turnir_murter (11)
V soboto, 20. 6. 2020, je na hrvaškem otoku Murter potekal 4. badminton turnir. Prijavljenih je bilo več kot 80 igralcev in kopica turistov iz 25 klubov regije.

V kategoriji moški posamezno A je zmagal Matija Hranilović, ki v Sloveniji igra kot član BK Pišece, pred njegovim klubskim soigralcem Tonijem Hotkom in Vitom Saganićem (BK Flex Zagreb). Na stopničke sta od posavskih igralcev stopila še Gregor Božič, ki je slavil v kategoriji moški posamezno C, ter Alen Mijatovič, ki je bil v isti kategoriji tretji, oba sta člana BK Brežice. Pri dekletih je zmago slavila Andrea Kralj, sicer članica BK Flex Zagreb, ki prav tako v Sloveniji igra za BK Pišece.
badminton_turnir_murter (9)


Po končanih moških in ženskih igrah posameznikov je bil na vrsti edinstven turnir v regiji v naključnih dvojicah. Zmago je slavil duo Toni Hotko - Marko Škalić pred dvojicama Luka Stjelja - Gordana Seničić Hanžek in Igor Bešanić - Petra Oreč. Da je turnir potekal gladko, je poskrbela ekipa BK Pišece, ki je glavni organizator skupaj z Akademijo Jupiter. Celoten dogodek je v sklopu t. i. Murterskega leta oziroma ga podpirata tako občina kot lokalna turistična zveza.

Podpisan je bil tudi sporazum o sodelovanju dveh občin v smislu organizacije slovenskega vikenda na otoku Murter, ki bo zadnji vikend v juliju tega leta. Celoten znesek prireditve bo namenjen izgradnji vrtca na otoku Murter.

Vir: BK Pišece
« Nazaj na seznam
»