Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na šahovskem tekmovanju v Sevnici zmagali Kamničani

Objavljeno: Četrtek, 03.09.2020    Rubrika: Ostali športi Redakcija
DI Sevnica, sah (16)

V prostorih jedilnice sevniške osnovne šole se je odvijalo območno šahovsko tekmovanje, ki se ga je udeležilo osem ekip.

V organizaciji Društva invalidov (DI) Sevnica in Šahovskega kluba Milan Majcen Sevnica se je preteklo soboto v jedilnici OŠ Sava Kladnika Sevnica odvijalo območno tekmovanje v šahu.

DI Sevnica, sah (61)

Zmagovalci so postali šahistka in šahisti MDI Kamnik. Za zmago jim je čestital in podelil medalje ter pokal predsednik DI Sevnica Franc Bolte (prvi z leve).

Tekmovanja se je udeležilo osem ekip, in sicer DI Črnomelj, DI Ribnica, DI Sevnica, MDI Goriške, DI Krško, MDI Kamnik, MDI Domžale in DI Ljubljana. Po zaključenem tekmovanju, ki je potekalo v skladu s priporočili NIJZ za preprečevanje širjenja koronavirusa, je slavila ekipa MDI Kamnik, ki je poleg zlate medalje prejela tudi pokal. Drugo mesto so osvojili člani DI Črnomelj, tretje šahisti DI Ljubljana. Omenjeni so se uvrstili na državno tekmovanje in za dosežen uspeh jim je med drugim čestital tudi predsednik DI Sevnica Franc Bolte, ki je za našo medijsko hišo strnil nekaj vtisov.

»Priprava na šahovsko tekmovanje je bila zahtevna, saj smo želeli tekmovalkam in tekmovalcem zagotoviti primerno in varno okolje v skladu s priporočili NIJZ. Ob tem se zahvaljujem vodstvu OŠ Sava Kladnika Sevnica, da so nam omogočili tekmovanje v njihovi prostorih, ki so izpolnjevali vse pogoje za tekmovanje,« je dejal in nato izrazil zadovoljstvo s samim potem dogajanja. »Prijavljenih je bilo 12 ekip, a štiri ekipe se iz takšnih ali drugačnih razlogov dogodka niso udeležile, a kljub temu smo šahirali in dobili tudi tri najboljše ekipe, ki so se uvrstile na državno prvenstvo,« je še dodal ter se zahvalil za korektno sodelovanje glavnemu sodniku Tomažu Žnidaršiču (šahist DU Krško) in Ludviku Cvirnu (šahist ŠK Milan Majcen Sevnica), ki je bil tudi eden eden izmed tekmovalcev. »Zahvala, da je vse teklo po načrtih, gre tudi prizadevnemu članu DI Sevnica Romanu Novšaku in njegovi pomočnici Alenki Železnik,« je zaključil.

S. R.


 
« Nazaj na seznam