Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na sporedu samo še sklepni dvoboji mednarodnega badminton turnirja v Brežicah

Objavljeno: Sobota, 23.11.2019    Rubrika: Ostali športi Redakcija
victor_slovenia_future_series_brezice_2019 (17)

V soboto so potekali četrtfinalni in polfinalni dvoboji v petih kategorijah.

Badminton klub Brežice v sodelovanju z Badmintonsko zvezo Slovenije in Občino Brežice ter nekaterimi sponzorji od četrtka do nedelje v brežiški večnamenski športni dvorani drugo leto zapored organizira turnir Victor Slovenia Future Series 2019, na katerem nastopa približno 200 igralcev badmintona iz več kot 40 držav.

Potem ko je lani v Brežicah potekal prvi tak turnir z udeležbo 150 igralcev iz 30 držav, so letos organizatorji – tudi zaradi dobre organizacije – prejeli kar blizu 300 prijav iz 42 držav, a jih je zaradi omejenih časovnih kapacitet nastopilo približno sto manj. V četrtek, prvi dan tekmovanja, so bile na sporedu kvalifikacije, v petek prvo in drugo kolo, v soboto četrtfinalni in polfinalni dvoboji, jutri, v nedeljo, pa sledi še pet finalnih tekem v petih kategorijah: moški posamezno, ženske posamezno ter moške, ženske in mešane dvojice.

victor_slovenia_future_series_brezice_2019 (32)

2. turnir v badmintonu Victor Slovenia Future Series 2019 od četrtka do nedelje poteka v večnamenski športni dvorani v Brežicah.

Na turnirju nastopajo vsi najboljši slovenski badmintonisti. Prvi nosilec pri moških je bil najboljši slovenski igralec ta hip Miha Iva­nič (148. mesto na svetovni lestvici), drugi nosilec pa lanskoletni zmagovalec Luka Milić iz Srbije, a sta oba malce presenetljivo izpadla že v prvem kolu. Ivaniča je izločil Hrvat Špoljarec, Milića pa Slovenec Miha Ivančič, a je ta nato izgubil v drugem kolu proti španskemu badmintonistu. Pri ženskah lanskoletne zmagovalke iz Španije ni, tako da je bila prva nosilka igralka iz Francije Yaelle Hoyaux, ki je izpadla v četrtfinalu, od Slovenk je bila deseta nosilka Lia Šalehar, ki je tudi že končala z nastopi, takoj za njo Petra Polanc, ki je prišla do četrtfinala, nastopila pa je tudi lanska finalistka Kaja Stanković. Tako Šaleharjevo kot Stankovićevo je v prvem oz. drugem kolu izločila druga nosilka Madžarka Gonda. Med mešanimi dvojicami sta v igri za visoko uvrstitev še tretja nosilca Miha Ivančič in Petra Polanc, ki sta v Brežicah zmagala lani in se bosta tudi letos borila za zmago v nedeljskem finalu. Ena od evropskih velesil v badmintonu je zagotovo Danska, ki v Brežicah nastopa s številno zasedbo. Vodja tekmovanja je Dušan Skerbiš z Badmintonske zveze Slovenije.

Kot je za naš medij povedal Aljoša Rovan iz BK Brežice, načrtujejo, da bi na nedeljski spored tega turnirja v naslednjem letu uvrstili še polfinale, tako da bi lahko prvi dan sprejeli še nekaj več igralcev v kvalifikacijah in jih ne bi bilo treba toliko zavrniti. Dodal je, da za ta nivo tekmovanja v Brežicah ustreza samo večnamenska športna dvorana, ki je edina dovolj visoka. BK Brežice je bil sicer ustanovljen leta 1993, ustanovili so ga bivši atleti, ki so zaključili kariero iz takšnih in drugačnih razlogov. Najprej so igrali badminton v stari telovadnici brežiške gimnazije, med prenovo gimnazije v tedaj še praznih prostorih Intermarketa, nato pa so dobili možnost igranja v dvorani ETrŠ Brežice, kjer v glavnem trenirajo še danes, en termin v tednu pa imajo tudi v OŠ Cerklje ob Krki. Člani se udeležujejo tekmovanj pod okriljem BZS, rekreativnih in veteranskih turnirjev. Trenutno najboljša igralka je Katarina Kevo, ki je v svoji starostni kategoriji med prvimi petimi v Sloveniji, zelo uspešna sta tudi brata Janez in Simon Božič. Predsednik kluba je Matic Krošelj, podpredsednik pa Luka Stjelja.

R. R.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

22.07.2020 | Oglas

Pogradi za otroke

04.04.2019 | Oglas

Kako opremiti otroško sobo?