Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Naja Pinterič svetovna mladinska prvakinja v kajak krosu

Objavljeno: Torek, 09.07.2024    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
Naja WC 2024

Naja Pinterič z zlato medaljo

Zadnji dan svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane na Slovaškem je bil za čateško mladinko Najo Pinterič izredno uspešen, saj je postala svetovna prvakinja v kajak krosu.

V Liptovskem Mikulašu je od 2. do 7. julija 2024 potekalo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in U23. 18-letna članica Kajak kanu kluba Čatež je tekmovala v treh kategorijah – kajaku, kanuju in kajak krosu ter dveh moštvenih tekmah. Za Najo je bil najsrečnejši in najuspešnejši zadnji dan tekmovanja, saj se je preizkusila v kajak krosu. Razočaranja po nastopih v kajaku in kanuju so se spremenila v solze sreče. Varovanka Luke Žganjarja se je na tekmo kajak krosa pripravljala vso sezono, kar je Naja pokazala tudi na progi. Po četrtem mestu v kvalifikacijskih vožnjah si je priborila rdečo majico (prva pozicija) v četrti vožnji osmine finala in jo obdržala vse do finalne vožnje. Z odlično pripravljenostjo in dobro taktiko je vsako vožnjo končala z očitno prednostjo in se na koncu veselila zlate medalje. Drugo mesto si je priborila Španka Haizea Segura, tretje pa Avstralka Codie Davidson.
NajaPintericLM0707

Najboljše tri v kajak krosu


Naja se je na svetovnem prvenstvu pomerila tudi v kajaku in kanuju ter zasedla 10. in 13. mesto. V ekipnih vožnjah se je pognala na progo kar v dveh postavah. V konkurenci kajakašic so slednje v postavi Naja Pinterič, Ula Skok in Sara Globokar zasedle peto mesto, med kanuistkami pa so v postavi Naja Pinterič, Ema Lampič in Lea Senica zasedle šesto mesto.
NajaPintericLM070701

Veselje takoj po prihodu v cilj


Najina izjava po velikem uspehu: To je bila moja zadnja priložnost, da dobim medaljo s svetovnega prvenstva v kategoriji U18 in uspelo mi je v kajak krosu! Presrečna sem in polna ponosa. Sama sebi in vsem drugim sem dokazala, da zmorem narediti neverjetne vožnje. Na vseh dirkah sem v cilj prišla z veliko prednostjo, kar mi daje še več samozavesti za naslednje dirke. Zelo sem hvaležna, da mi ljudje stojijo ob strani in me spodbujajo kljub vsem neuspehom. Brez njihove podpore mi ne bi uspelo. Ta zlata medalja in naslov svetovne prvakinje sta rezultat trdega dela in požrtvovalnosti, ne le zame, temveč tudi za vse okoli mene. Moji trenerji so bili popolnoma neverjetni, saj so mi skozi celotno sezono nudili neprecenljive nasvete in podporo. Poleg njih so me podpirali tudi moja družina in prijatelji, ki so vedno verjeli vame, tudi ko sem dvomila vase. Vsak trening, vsaka ura, preživeta na vodi, vsaka bolečina in utrujenost – vse to se je obrestovalo na tej tekmi! Ko sem prišla v cilj in videla svojo prednost, sem vedela, da je bilo vse žrtvovanje vredno. Ta uspeh ni samo moj, ampak tudi uspeh vseh, ki so bili z mano na tej poti – to je bil pravi ekipni trud! Ko zdaj gledam svojo zlato medaljo, se zavedam, kako pomembno je imeti ob sebi prave ljudi. Hvaležna sem za vse priložnosti, ki sem jih dobila, in vse izkušnje, ki sem jih pridobila – to je bilo čudovito potovanje! To mi daje vso motivacijo, ki jo potrebujem, da nadaljujem in si še naprej prizadevam doseči svoje cilje v prihodnosti!

Za Najo ne bo počitka. Skupaj z mlajšo generacijo tekmovalk čateškega kluba Lili Pinterič, Tio Volk in Tairo Smonkar se odpravlja na ECA junior Cup v Krakow, Rudnice in Bratislavo, nato pa še na ICF ranking tekmovanje v Prago. Od 15. do 18. avgusta pa jo čaka še evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Krakowu, kjer bomo zanjo zopet stiskali pesti.

Marjanca Pečar, foto: Damiano Benedetto
« Nazaj na seznam
»