Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Najuspešnejša med Celulozarji Ana Menoni

Objavljeno: Torek, 19.07.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Ana 1

Ana Menoni na najvišji stopnički

Minulo soboto in nedeljo je v Ljubljani na Kopališču Kodeljevo potekalo moštveno in posamično prvenstvo za mlajše dečke in mlajše deklice. Klubske barve Plavalnega kluba Celulozar so zastopali štirje plavalci, ki so se izkazali z odličnimi nastopi in rezultati ter kar devetkrat "obiskali" zmagovalni oder.

Najuspešnejša je bila mlajša deklica Ana Menoni, ki je v mlajšem letniku kar šestkrat stopila na zmagovalni oder. Na prvo mesto se je zavihtela trikrat, in sicer v disciplinah 100 m hrbtno, 100 m prosto in 200 m hrbtno, druga je bila na 50 m hrbtno in 200 m prosto, tretja pa na 400 m prosto.

S tremi osvojenimi medaljami se lahko pohvali mlajši deček Tin Babič, ki je bil srebrn na 100 m delfin, dvakrat pa je bil bronast v disciplinah 50 m in 100 m hrbtno. V svojih preostalih treh nastopih se je tudi uvrstil med deseterico, in sicer na četrto mesto na 200 m hrbtno, šesto na 200 m mešano in sedmo na 50 m delfin.
Lovro,Ana,Nejc,Tin

Mladi krški plavalci, ki so tekmovali v Ljubljani


Nejc Kranjc je imel tudi zelo uspešno državno prvenstvo z osebnimi rekordi in štirimi uvrstitvami med prvo deseterico. Najboljši sedmi je bil na 100 m delfin, osmi na 400 m prosto ter dvakrat deseti na 100 in 200 m prosto.

Pohvale za odplavane osebne rekorde si zasluži tudi Lovro Kožar. Njegova najboljša uvrstitev je bila 23. mesto (med 68 tekmovalci) na 50 m prsno.

V skupnem seštevku moštvenega državnega prvenstva so »Celulozarji« zasedli trinajsto mesto med štiriindvajsetimi sodelujočimi klubi.

Na državnem prvenstvu so podelili tudi pokale in priznanja za plavalce in plavalke, ki so se uvrstili med prvih šestnajst plavalcev v seštevku Razvojnega pokala Slovenije, ki je potekal v tekoči sezoni. Tin Babič je bil v skupnem seštevku drugi, Ana Menoni sedma v konkurenci s starejšim letnikom, med prejemnike priznanj pa se je uvrstil še Nejc Kranjc, ki je osvojil končno petnajsto mesto.

Vir: PK Celulozar
« Nazaj na seznam
»